Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı un
*1 çay bardağı Hindistan cevizi
*1 çay bardağı toz şeker
*1 paket oda ısısında yumuşatılmış margarin ya da tereyağ ( 250 gr)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 adet yumurta ( birinin beyazı üstü için ayrılacak)
*+ Kurabiyelerin üstü için 1 su bardağı Hindistan cevizi
*+ Tepsi için yağlı kağıt

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bu tarif 1920 sene önce “Sofra dergisinden defterime not ettiğim hala geçerliliğini koruyan güzel* bir tarif denemek isterseniz hadi başlayalım
Unu,1 çay bardağı Hindistan cevizini, toz şekeri,vanilyayı ve kabartma tozunu bir kasede karıştırıp harmanlayın…
Hamur yoğurma kasenize* oda ısısında ki margarini, 1 adet yumurtayı ve diğer yumurtanında sadece* beyazını ekleyin ve eklediğiniz malzemenin hepsini mıncıklayın…şimdi mıncıkladığınız yumurtalı margarine unlu karışımınızı* yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi tabir edilen güzel bir hamur yoğurun
Hamurdan kalem inceliğinde ve 1 karış genişliğinde çubuklar hazırlayın… çubukların iki tarafı birbirine ters gelecek şekilde içeri yuvarlayın ( resimleri incelerseniz ne anlatmak istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz)
Bu hazırladığınız ters spiral şekilli kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin kalan yumurta akını çatalla güzelce çırpın şimdi isterseniz* yumurta beyazını elinizle kurabiyelerin üstüne sürüp kurabiyelerin üstüne bolca Hindistan cevizi serpin (ya da hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıda yerleştirmeden önce* ilk önce yumurta akına sonra Hindistan cevizine batırıp tepsiye öyle dizin tercih sizin)tepside ki hazır olan kurabiyeleri önceden 1520 dakika kadar* ısıtılmış 170180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin…Pişen kurabiyeleri tezgaha alıp kurabiyeleri bir süre tepside dinlendirinılınan kurabiyeleri servis tabağınıza alıp kurabiyelerinizi gönül rahatlığıyla* konuklarınıza ikram edebilirsiniz )))
Afiyetler olsun…
Not : Orijinal tarifte* hamurda* 3 yumurta kullanılıyor olsa da ben tarifte 2 yumurta kullanıyorum ve yine orijinal tarifte kurabiyeler ilk önce yumurta akına batırılıp sonra Hindistan cevizine bulanıyor ama şahsi kanaatim o şekilde yapılırsa kurabiyede yumurta kokusu yoğun olabiliyor o nedenle ben kurabiyelerin üstüne elimle yumurta beyazı sürüp sonra kurabiyelerin üstünü her yerine bol Hindistan cevizi serpiyorum…kurabiyelerin son aşamalarını iki şekilde de yapabilirsiniz dediğim gibi* son tercih sizin ))
Ben hamurda klasik su bardağı ile 3 su bardağı un kullandım bu un bu tarife tam geliyor ama siz ununuzun yoğunluğuna göre hamurda 3,5* su bardağı un da kullanabilirsiniz…
Yine hamurda 1 çay bardağı toz şeker yerine 1 su bardağı pudra şekeri de kullanabilirsiniz
Tarifte kullanılacak margarin ya da tereyağ oda ısısında iyi yumuşamış* olmalı lütfen buna dikkat edin…yine tarifte margarin kullanacaksanız* kağıt poşette ki margarinlerden kullanın* … kaselerde olup da kendisi yumuşak olan margarinlerden kullanmayın onların içinde ki su oranı çok fazla olduğu için kurabiyede lezzet farkı oluyor diyerek…
Hoşça kalın
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt