iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
500 ml inek sütü 250 ml Hindistan cevizi sütü 250 ml Hindistan cevizi kreması 70 gram pirinç unu 12 adet vanilya çubuğu 12 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi 12 su bardağı agave şurubu
NASIL YAPILIR?
Bir litrelik süt ve krema karışımını (inek sütü, Hindistan cevizi sütü ve kreması) tencereye aktarın Ortadan ikiye kestiğiniz vanilya çubuğunun iç kısmını kazıdıktan sonra tencereye alın Agave şurubu ve rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin Yavaş yavaş karıştırdığınız muhallebi karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayan süte, pirinç ununu yavaşça ekleyin ve bir yandan da tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırın 5 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan tatlı karışımını ocaktan alın Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı, buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinize ikram edin
500 ml inek sütü 250 ml Hindistan cevizi sütü 250 ml Hindistan cevizi kreması 70 gram pirinç unu 12 adet vanilya çubuğu 12 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi 12 su bardağı agave şurubu
NASIL YAPILIR?
Bir litrelik süt ve krema karışımını (inek sütü, Hindistan cevizi sütü ve kreması) tencereye aktarın Ortadan ikiye kestiğiniz vanilya çubuğunun iç kısmını kazıdıktan sonra tencereye alın Agave şurubu ve rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin Yavaş yavaş karıştırdığınız muhallebi karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayan süte, pirinç ununu yavaşça ekleyin ve bir yandan da tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırın 5 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan tatlı karışımını ocaktan alın Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı, buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinize ikram edin