iltasyazilim
FD Üye
Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
*15 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
*2 paket vanilya
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 tatlı kaşığı tereyağı
Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*Sütü tencereye alın
*Pirinç unu, nişasta, şeker ve vanilyayı ekleyip çırpıcıyla karıştırın ve orta ateşe alın
*Pişirme süresince karıştırmaya devam edin ve hindistan cevizini ekleyin
*Kaynamaya başladığında tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın
*Kaselere alın, soğuyunca süsleyerek servis edin
*Dilerseniz ununun hepsini buğday nişastasından ya da pirinç unundan kullanabilirsiniz
*Yeter ki toplamda 35 tepeleme yemek kaşığı olsun* Afiyet olsun
*1 litre süt
*2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
*15 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
*2 paket vanilya
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 tatlı kaşığı tereyağı
Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*Sütü tencereye alın
*Pirinç unu, nişasta, şeker ve vanilyayı ekleyip çırpıcıyla karıştırın ve orta ateşe alın
*Pişirme süresince karıştırmaya devam edin ve hindistan cevizini ekleyin
*Kaynamaya başladığında tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın
*Kaselere alın, soğuyunca süsleyerek servis edin
*Dilerseniz ununun hepsini buğday nişastasından ya da pirinç unundan kullanabilirsiniz
*Yeter ki toplamda 35 tepeleme yemek kaşığı olsun* Afiyet olsun