hindistan cevizli muhallebi hindistan cevizli muhallebi hindistancevizli muhallebi muhallebili toplar lokumlu topları Sütlü Tatlılar HİNDİSTANCEVİZLİ MUHALLEBİ Kullanılacak araç gereç: 7 kadeh süt, 1+14 bardak toz şekeri, 12 kahve fincanı nişasta, 1+12 fincan pirinç unu, 1+14 kadeh su, 12 nehir kasığı tuzlu, 1 kahve fincanı dövülmüş hindistancevizi Yapımı: Bir tencereye sütü, şekeri, tuzu ve hindistan cevizini koyup karıştırarak bunları kaynatmalı Beri yanda bir kaba, nişastayla pirinç ununu koymalı Bunları karıştırırken 1 14 bardak suyu sicim gibi akıtarak katmalı Pirinç unuyla nişastayı suda adamakıllı karıştırdıktan daha sonra kaynamakta olan sütü ivedi ivedi karıştırarak bunları sicim gibi akıtarak katmalı Pirinç unuyla nişasta süte yedirildikten sonradan karıştırılarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirilmeli Sonradan tenceredeki muhallebi kâse ya da çukur tabaklara bölünmeli Muhallebi iyice soğuduktan daha sonra servis yapmalı id