iltasyazilim
FD Üye
Hindistan Cevizli Pilav Ve Köfte Köri Tarifi
Resimli Hindistan Cevizli Pilav Ve Köfte Köri Tarifi
Köfte Köri için
12 kg koyun kıyması
1 küçük baş soğan
1 diş sarmısak
2 minik parça zencefil
1 yumurta
4 tatlı kaşığı silme un
12 litre et suyu (etsu tablet ile hazırlanmış)
2 çorba kaşığı domates rendesi
12 tatlı kaşığı hint safranı
2 çorba kaşığı silme mango chutney
4 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
Hindistancevizli Pilav için
1 su bardağı Basmati pirinç veya uzun taneli pirinç
1 tatlı kaşığı hint safranı
2 su bardağı su
50 gr hindistan cevizi rendesi
12 demet taze kişniş veya maydanoz
1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin, sarımsağı dövün ve zencefili ince ince kıyın Derin bir kaba koyun kıymasını, soğan, sarmısak, zencefil ile birlikte koyup karıştırın
1 yumurtayı ek ederek elinizle köfte hamuru hazırlar gibi yoğurun En Ince Ayrıntısına Kadar yoğurduktan sonra, elinizle minik parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak, adeta 20 adet dairesel köfte hazırlayın
Sıvıyağı tavada kızdırın Köfteleri kizğin yağda altınımsı kahverengi bir renk alıncaya değin kızartın Kızarmış köfteleri tavadan çıkartın
Tavada 1 çorba kaşığı değin yağ bırakıp gerisini atın Bu yağa unu atarak 1 dakika kadar karıştırarak kavurun, sırayla, et suyunu, domates rendesini, Mango Chutney'i ve hint safranını ekleyin Kaynamaya başlayınca tuzlu ve karabiber ekleyip içine kızarttığınız köfteleri atın
Tavayı kapakla kapatarak fazla kısık ateşte 2025 dakika kadar pişmeye bırakın
Köfteleriniz pişerken pilavınızı hazırlayın Tencereye hindistan cevizi yağını koyun, kızınca içine pirinci atın ve 12 dakika kavurun
Hint safranını, tuzu ve suyu ek ederek kaynamaya bırakın
Kaynamaya başlayınca üzerine hindistan cevizi rendesini serpin, bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 12 dakika pirinçler yumuşayıncaya değin pişmeye bırakın
Büyük bir servis tabağına Önce pilavı serin, üzerine sosu ile birlikte Köfte Köri'nizi koyun, kıyılmış taze kişniş veya maydanoz ile servis yapın *
Resimli Hindistan Cevizli Pilav Ve Köfte Köri Tarifi
Köfte Köri için
12 kg koyun kıyması
1 küçük baş soğan
1 diş sarmısak
2 minik parça zencefil
1 yumurta
4 tatlı kaşığı silme un
12 litre et suyu (etsu tablet ile hazırlanmış)
2 çorba kaşığı domates rendesi
12 tatlı kaşığı hint safranı
2 çorba kaşığı silme mango chutney
4 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
Hindistancevizli Pilav için
1 su bardağı Basmati pirinç veya uzun taneli pirinç
1 tatlı kaşığı hint safranı
2 su bardağı su
50 gr hindistan cevizi rendesi
12 demet taze kişniş veya maydanoz
1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin, sarımsağı dövün ve zencefili ince ince kıyın Derin bir kaba koyun kıymasını, soğan, sarmısak, zencefil ile birlikte koyup karıştırın
1 yumurtayı ek ederek elinizle köfte hamuru hazırlar gibi yoğurun En Ince Ayrıntısına Kadar yoğurduktan sonra, elinizle minik parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak, adeta 20 adet dairesel köfte hazırlayın
Sıvıyağı tavada kızdırın Köfteleri kizğin yağda altınımsı kahverengi bir renk alıncaya değin kızartın Kızarmış köfteleri tavadan çıkartın
Tavada 1 çorba kaşığı değin yağ bırakıp gerisini atın Bu yağa unu atarak 1 dakika kadar karıştırarak kavurun, sırayla, et suyunu, domates rendesini, Mango Chutney'i ve hint safranını ekleyin Kaynamaya başlayınca tuzlu ve karabiber ekleyip içine kızarttığınız köfteleri atın
Tavayı kapakla kapatarak fazla kısık ateşte 2025 dakika kadar pişmeye bırakın
Köfteleriniz pişerken pilavınızı hazırlayın Tencereye hindistan cevizi yağını koyun, kızınca içine pirinci atın ve 12 dakika kavurun
Hint safranını, tuzu ve suyu ek ederek kaynamaya bırakın
Kaynamaya başlayınca üzerine hindistan cevizi rendesini serpin, bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 12 dakika pirinçler yumuşayıncaya değin pişmeye bırakın
Büyük bir servis tabağına Önce pilavı serin, üzerine sosu ile birlikte Köfte Köri'nizi koyun, kıyılmış taze kişniş veya maydanoz ile servis yapın *