iltasyazilim
FD Üye
Hindistan Cevizli Revani Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı buttermilchkefir
*1 su bardağı ince irmik
*1 buçuk su bardağı un
*1 buçuk paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı karbonatnatron
*1 su bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 kaç damla limon
Hindistan Cevizli Revani Tarifi Yapılışı Önce şerbetini hazırlayın 10 dk kaynatın ve soğumaya bırakın
Yumurtaları ve şekeri bir kaba alın 5 dk dan fazla çırpın (yumurtanın kokusu çıkar)
Geri kalan malzemeleri ekleyin ve tekrar birkac dakika çırpın
Hamuru borcama veya tepsiye aktarın biraz sallayın düzlensin Önceden ısıtılmış 175 ° C fırında yaklaşık 3035 dk pişirin
Piştikten sonra dilimleyin ve hafiften ılımaya bırakın Ilıdıktan sonra şerbetini dökün ve tamamen soğumaya bırakın Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyin
Afiyet olsun
*4 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı buttermilchkefir
*1 su bardağı ince irmik
*1 buçuk su bardağı un
*1 buçuk paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı karbonatnatron
*1 su bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 kaç damla limon
Hindistan Cevizli Revani Tarifi Yapılışı Önce şerbetini hazırlayın 10 dk kaynatın ve soğumaya bırakın
Yumurtaları ve şekeri bir kaba alın 5 dk dan fazla çırpın (yumurtanın kokusu çıkar)
Geri kalan malzemeleri ekleyin ve tekrar birkac dakika çırpın
Hamuru borcama veya tepsiye aktarın biraz sallayın düzlensin Önceden ısıtılmış 175 ° C fırında yaklaşık 3035 dk pişirin
Piştikten sonra dilimleyin ve hafiften ılımaya bırakın Ilıdıktan sonra şerbetini dökün ve tamamen soğumaya bırakın Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyin
Afiyet olsun