Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hindistan Cevizli Sahlepli Keşkül

Hindistan Cevizli Sahlepli Keşkül

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hindistan Cevizli Sahlepli Keşkül Tarifi İçin Malzemeler

*5 su bardağı süt
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı tozşeker
*3 yemek kaşığı hindistan cevizi
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı sahlep

Üzeri için :


*Fıstık vs

Hindistan Cevizli Sahlepli Keşkül Tarifi Yapılışı Osmanlı tarihinden günümüze gelen sevilen bir sütlü tatlımız Keşkül
Keşkül ü Fukara adı ile bir de hikayesi var tabi
Kanuni döneminde dergahlara mensup olan dervişler fakirler için para toplarmış Sırtlarında asılı olan kaplara keşkül denirmiş Burada toplanan para ile malzeme alınıp tatlı yapılır fakirlere dağıtılırmış
Kabın adı keşkülden dolayı fakirlere dağıtıldığı için de keşkül ü fukara adını almış
Osman Hamdi nin Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunda ki Dervişin sırtında ki kabın adı keşküldür
Seyşel adlarında yetişen Coco – hindistan cevizinin içi oyulup yapıldığı gibi metal yada ağaçtan da yapılırmış
? Gelelim Tarifine :

1
*Hindistan cevizi yerine toz badem fındık da kullanabilirsiniz
*Sahlep ile aromatik lezzetli bir dokunuş yaptım isteğe bağlı
*Tencereye evvela yumurta sarısını koyup çırpın sonra sahlep hariç diğer malzemeleri ekleyin
*Soğuk sütü koyup kaynayana kadar çırpıcı ile karıştırarak koyulaşana kadar kaynatın
*Sahlepi ekleyip 23 dak daha pişirin
*Kuplara paylaştırın biraz soğusun üzerini fıstık vs ile süsleyin soğutup servis yapın Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,804Mesajlar
29,873Kullanıcılar
Üst Alt