iltasyazilim
FD Üye
http:img90**************img905628hindistancevizlitavukgce1
Malzemeler:
Tavuk göğsü için:
•5 yemek kaşığı un
•8 yemek kaşığı toz şeker
•1 paket (5 gr) şekerli vanilin
•1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
•1 litre süt
Tepsiye serpmek için:
•3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Tavuk göğsünün üzerine serpmek için:
•3,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
1 5 yemek kaşığı unu, 8 yemek kaşığı toz şekeri, 1 paket vanilyayı, 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 litre sütü derin bir tencerede karıştırın
2 Tencereyi orta hararetli bir ocağa yerleştirin
3 Karışımı topaklanmaması için çırpma teli ile devamlı karıştırarak pişirin, muhallebi kıvamına gelince (2025 dakika sonra) altını kapatın
4 Dikdörtgen bir çay tepsisinin üzerine her tarafına dağılacak şekilde 3 yemek kaşığı hindistan cevizini serpin
5 Tavuk göğsünü tepsiyi kaplayacak biçimde hindistan cevizlerinin üzerine boşaltın
6 Tepsiyi buzdolabına koyup tavuk göğsünün tamamen soğumasını sağlayın (11,5 saat) Tamamen soğutmazsanız rulo yaparken dağılmasına neden olabilirsiniz
7 Soğuduktan sonra kenarlarını kesip düzgün bir dikdörtgen elde edin Dikdörtgenin üzerine 3,5 yemek kaşığı hindistan cevizini serpin ve geniş aralıklarla rulo şeklinde sarın
Not: hindistan cevizi yoksa aynı tarifi normal ceviz ile de deneyebilirsiniz
7 kişilik
Malzemeler:
Tavuk göğsü için:
•5 yemek kaşığı un
•8 yemek kaşığı toz şeker
•1 paket (5 gr) şekerli vanilin
•1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
•1 litre süt
Tepsiye serpmek için:
•3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Tavuk göğsünün üzerine serpmek için:
•3,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
1 5 yemek kaşığı unu, 8 yemek kaşığı toz şekeri, 1 paket vanilyayı, 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 litre sütü derin bir tencerede karıştırın
2 Tencereyi orta hararetli bir ocağa yerleştirin
3 Karışımı topaklanmaması için çırpma teli ile devamlı karıştırarak pişirin, muhallebi kıvamına gelince (2025 dakika sonra) altını kapatın
4 Dikdörtgen bir çay tepsisinin üzerine her tarafına dağılacak şekilde 3 yemek kaşığı hindistan cevizini serpin
5 Tavuk göğsünü tepsiyi kaplayacak biçimde hindistan cevizlerinin üzerine boşaltın
6 Tepsiyi buzdolabına koyup tavuk göğsünün tamamen soğumasını sağlayın (11,5 saat) Tamamen soğutmazsanız rulo yaparken dağılmasına neden olabilirsiniz
7 Soğuduktan sonra kenarlarını kesip düzgün bir dikdörtgen elde edin Dikdörtgenin üzerine 3,5 yemek kaşığı hindistan cevizini serpin ve geniş aralıklarla rulo şeklinde sarın
Not: hindistan cevizi yoksa aynı tarifi normal ceviz ile de deneyebilirsiniz
7 kişilik