iltasyazilim
FD Üye
Hindistan cevizli toplar (4 kişilik)
Malzemeler:
30 adet petibör bisküvi
1 paket kakao (25 gr)
Yarım çay bardağı süt
Göz kararı şeker
Süs için:
Hindistan cevizi
Pasta süsü
Kürdan
HAZIRLANIŞI :
30 adet petibör bisküvi iyice ufalanır Kakao, şeker, süt bir tavada pudingden biraz sıvı bir kıvama gelene kadar orta ateşte pişirilir Daha sonra derin bir kaptaki ezilmiş bisküvilerin üzerine dökülür ve tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırılır Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır Bir kaseye hindistan cevizi, başka bir kaseya ise pasta süsü konulur hamurdan koparılan topların biri hindistan cevizine diğeri pasta süsüne her yanı kaplanacak şekilde batırılırüzerlerine birer tane kürdan batırılarak servis tabağına alınırservis edilmeden önce 15 dakika kadar buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilir Afiyet olsun
Malzemeler:
30 adet petibör bisküvi
1 paket kakao (25 gr)
Yarım çay bardağı süt
Göz kararı şeker
Süs için:
Hindistan cevizi
Pasta süsü
Kürdan
HAZIRLANIŞI :
30 adet petibör bisküvi iyice ufalanır Kakao, şeker, süt bir tavada pudingden biraz sıvı bir kıvama gelene kadar orta ateşte pişirilir Daha sonra derin bir kaptaki ezilmiş bisküvilerin üzerine dökülür ve tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırılır Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır Bir kaseye hindistan cevizi, başka bir kaseya ise pasta süsü konulur hamurdan koparılan topların biri hindistan cevizine diğeri pasta süsüne her yanı kaplanacak şekilde batırılırüzerlerine birer tane kürdan batırılarak servis tabağına alınırservis edilmeden önce 15 dakika kadar buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilir Afiyet olsun