iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
5 su bardağı süt 12 yemek kaşığı irmik 6 yemek kaşığı toz şeker 1 paket toz krem şanti 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu Üzeri için:
1,5 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
NASIL YAPILIR?
Soğuk süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin Hazırladığınız irmikli muhallebiyi, ılınması için oda ısısında beklettikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın Soğuyan muhallebiyi, toz krem şanti ve rendelenmiş portakal kabuğu ilavesiyle yoğurun Muhallebiden parçalar alıp elinizle yuvarlayarak şekil verdiğiniz topları, düz bir tabağa aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine bulayın Kıvam alması için kısa bir süre daha buzdolabında beklettiğiniz hindistan cevizli lezzet toplarını sevdiklerinizle paylaşın
5 su bardağı süt 12 yemek kaşığı irmik 6 yemek kaşığı toz şeker 1 paket toz krem şanti 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu Üzeri için:
1,5 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
NASIL YAPILIR?
Soğuk süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin Hazırladığınız irmikli muhallebiyi, ılınması için oda ısısında beklettikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın Soğuyan muhallebiyi, toz krem şanti ve rendelenmiş portakal kabuğu ilavesiyle yoğurun Muhallebiden parçalar alıp elinizle yuvarlayarak şekil verdiğiniz topları, düz bir tabağa aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine bulayın Kıvam alması için kısa bir süre daha buzdolabında beklettiğiniz hindistan cevizli lezzet toplarını sevdiklerinizle paylaşın