nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
hindistanın ünlü yemekleri ve ünlü yemekleri
Hint mutfağı tıpatıp Türk mutfağında olduğu gibi bölgeden bölgeye değişim bildiren bir mutfaktır genelde baharatlar ve köri sos Hint mutfağının başrol oyuncalarıdır ve bu mutfakta Türk tat alma zevkine hitap edecek türden yemekleri bulmak da mümkündür
SebzeliTavukluBalıklı Köri: Bu üç değişiklik köri yemeğinde temelde “ghee denilen bir cins tereyağı, fıstık yağı veya ayçiçek yağı kullanılır Genellikle pirinç pilavı (biryani) ile servis edilir
Dhal : Bir nesil sulu mercimek yemeğidir Yanında mutlaka sebze yemeği bulunur En basit Hint öğünü; dhal, pirinç pilavı ve çapatiden oluşur
Tandoori Set : Moğollar ’ın Hintliler ’e öğretmiş olduğu eti tandırda pişirme geleneği bugün Hint mutfağının en nefis yemeklerine ön ayak olmuştur Piliç, balık ya da sebze tandırda yavaşça pişirilir ve yemeklere birkaç çeşitlilik baharat ve yoğurt eşlik eder
Biryani Pilavı : Sarıturuncu renkli bu pilavın rengi safran denilen baharattan veya daha ucuz olan zerdeçaldan gelir Biryani pilavının üzerine yer fıstığı, kuru üzüm ve antep fıstığı gibi kuruyemişler de serpilir
Samosa : Hamurun içine bol acılı patates ağırlıklı sebzenin koyularak yağda kızartılması ile hazırlanır Bir nesil börektir
Chana : Acılı nohut yemeğidir Üstüne istenen miktarda baharat koyularak ve puri ile birlikte servis edilir *
Hint mutfağı tıpatıp Türk mutfağında olduğu gibi bölgeden bölgeye değişim bildiren bir mutfaktır genelde baharatlar ve köri sos Hint mutfağının başrol oyuncalarıdır ve bu mutfakta Türk tat alma zevkine hitap edecek türden yemekleri bulmak da mümkündür
SebzeliTavukluBalıklı Köri: Bu üç değişiklik köri yemeğinde temelde “ghee denilen bir cins tereyağı, fıstık yağı veya ayçiçek yağı kullanılır Genellikle pirinç pilavı (biryani) ile servis edilir
Dhal : Bir nesil sulu mercimek yemeğidir Yanında mutlaka sebze yemeği bulunur En basit Hint öğünü; dhal, pirinç pilavı ve çapatiden oluşur
Tandoori Set : Moğollar ’ın Hintliler ’e öğretmiş olduğu eti tandırda pişirme geleneği bugün Hint mutfağının en nefis yemeklerine ön ayak olmuştur Piliç, balık ya da sebze tandırda yavaşça pişirilir ve yemeklere birkaç çeşitlilik baharat ve yoğurt eşlik eder
Biryani Pilavı : Sarıturuncu renkli bu pilavın rengi safran denilen baharattan veya daha ucuz olan zerdeçaldan gelir Biryani pilavının üzerine yer fıstığı, kuru üzüm ve antep fıstığı gibi kuruyemişler de serpilir
Samosa : Hamurun içine bol acılı patates ağırlıklı sebzenin koyularak yağda kızartılması ile hazırlanır Bir nesil börektir
Chana : Acılı nohut yemeğidir Üstüne istenen miktarda baharat koyularak ve puri ile birlikte servis edilir *