iltasyazilim
FD Üye
Hindistanın Yemek Yemek kültürü
Hindistanın mutfağı
Hindistan Yemekleri
Hindistanın Yemekleri
Hindistan mutfaginin pilav ve köriden ibaret oldugunu düsünenler varlıklı bir kültürle karsilasirlarKarsinizda bütün bir *Baharat Cenneti* duruyor
*Kurubaklagil, gram masala, ghee ve hamur isleri en fazla kullanilan malzemelerdir
*Kurutulmus meyvalar, findik, limon, gül kokulu kremalar ve soslar kullanilmaktadir
*Acitatli ve eksi en bariz olan tatlardir
*“Paratha ve “Chapati en fazla kullanilan hamur çesitleridir (ekmek)
*“Naan Kuzey Hindistan ’da yapilan Tandoori firinlarinda pisirilen yemek çesitleridir
*Güney Hindistan ’da Pancake “Thosai olarak adlandirilir Tatli ve tuz sos kullanilir
*“Deepavali ve “Diwali Kuzey Hindistan ’da kutlanan en manâlı festivallerdir
Her iki festivalde de geleneksel olarak önceden körili sebze yemekleri pisirilir
Ayni gün ise et, tavuk ve tatlilar hazirlanir
*Yemeklerde ve tatlilarda Hindistan Cevizi sütü ve gül suyu sIklikla kullanilir
Mango ve Yeşil Zeytin Achar
Malzemesi
1 adet yeşil mango,
1 bardak yeşil zeytin
1 yemek yemek kaşığı kuru chili
1 yemek yemek kaşığı pul biber
1 yemek yemek kaşığı rezene
2 yemek yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı turmeric, (bir çeşit Hint safranı zeytinyağı)
Yapılışı
Mangolar kabuğu soyulmadan ve zeytinler küçük parçalar halinde kesilir Zeytinyağı hariç diğer malzemelerle hava almayan bir barbar yerleştirilir Güneşli veya sıcak bir yerde bir hafta bekletilir Günde iki defa kap çalkalanır Bir hafta sonra kaptan çıkarılır Bir tavada zeytinyağı kızdırılır sonra soğumaya bırakılır Hazırlanan karışımın üzerine zeytinyağı dökülür Hint yemeklerinin yanında aperatif olarak sunulur
PİLİÇ TİKKA
Malzemeler (4 kişilik)
1 bütün piliç
12 kg yoğurt
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı köri
1 fiske tuzlu
1 fiske kırmızı biber
1 fiske karabiber
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı arıtılmış yağ
12 limonun suyu
Yapılışı
Pilici, but ve göğüs olarak parçalara bölün Yıkayıp, kanını aldıktan sonradan ayrıntılarıyla kurulayın Bir kabın içinde havuz gibi açtığınız una yoğurt, krema, yumurta sarıları, köri, tuz, kırmızı biber, karabiber yağ ve limon suyunu katıp karıştırın Piliç parçalarını bu karışıma buladıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin Servis yapacağınız vakit sosa bulanmış piliç parçalarını ızgarada veya tavada kızartın ve sıcak sıcak servis yapın *
Hindistanın mutfağı
Hindistan Yemekleri
Hindistanın Yemekleri
Hindistan mutfaginin pilav ve köriden ibaret oldugunu düsünenler varlıklı bir kültürle karsilasirlarKarsinizda bütün bir *Baharat Cenneti* duruyor
*Kurubaklagil, gram masala, ghee ve hamur isleri en fazla kullanilan malzemelerdir
*Kurutulmus meyvalar, findik, limon, gül kokulu kremalar ve soslar kullanilmaktadir
*Acitatli ve eksi en bariz olan tatlardir
*“Paratha ve “Chapati en fazla kullanilan hamur çesitleridir (ekmek)
*“Naan Kuzey Hindistan ’da yapilan Tandoori firinlarinda pisirilen yemek çesitleridir
*Güney Hindistan ’da Pancake “Thosai olarak adlandirilir Tatli ve tuz sos kullanilir
*“Deepavali ve “Diwali Kuzey Hindistan ’da kutlanan en manâlı festivallerdir
Her iki festivalde de geleneksel olarak önceden körili sebze yemekleri pisirilir
Ayni gün ise et, tavuk ve tatlilar hazirlanir
*Yemeklerde ve tatlilarda Hindistan Cevizi sütü ve gül suyu sIklikla kullanilir
Mango ve Yeşil Zeytin Achar
Malzemesi
1 adet yeşil mango,
1 bardak yeşil zeytin
1 yemek yemek kaşığı kuru chili
1 yemek yemek kaşığı pul biber
1 yemek yemek kaşığı rezene
2 yemek yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı turmeric, (bir çeşit Hint safranı zeytinyağı)
Yapılışı
Mangolar kabuğu soyulmadan ve zeytinler küçük parçalar halinde kesilir Zeytinyağı hariç diğer malzemelerle hava almayan bir barbar yerleştirilir Güneşli veya sıcak bir yerde bir hafta bekletilir Günde iki defa kap çalkalanır Bir hafta sonra kaptan çıkarılır Bir tavada zeytinyağı kızdırılır sonra soğumaya bırakılır Hazırlanan karışımın üzerine zeytinyağı dökülür Hint yemeklerinin yanında aperatif olarak sunulur
PİLİÇ TİKKA
Malzemeler (4 kişilik)
1 bütün piliç
12 kg yoğurt
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı köri
1 fiske tuzlu
1 fiske kırmızı biber
1 fiske karabiber
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı arıtılmış yağ
12 limonun suyu
Yapılışı
Pilici, but ve göğüs olarak parçalara bölün Yıkayıp, kanını aldıktan sonradan ayrıntılarıyla kurulayın Bir kabın içinde havuz gibi açtığınız una yoğurt, krema, yumurta sarıları, köri, tuz, kırmızı biber, karabiber yağ ve limon suyunu katıp karıştırın Piliç parçalarını bu karışıma buladıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin Servis yapacağınız vakit sosa bulanmış piliç parçalarını ızgarada veya tavada kızartın ve sıcak sıcak servis yapın *