Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hingel Mantı

Hingel Mantı
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hamuru için :
2 su bardağı su 2 yumurta 1 5 çay kaşığı tuz 4 55 su bardağı un İç malzemesi için:
500 gr yağsız kıyma 2 orta boy soğan Sıvı yağ Tuz, karabiber, pulbiber Sosu için:
Tereyağı Pulbiber Nane Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

Önce hamur yoğrulur, normalden biraz daha sert bir hamur yapıyoruz Dinlendirilmeye bırakılır Tencereye alınan kıymaya biraz sıvı yağ ekleyip kavrulur hafif kavrulunca, küçük doğranmış soğanlar da kıymaya eklenir kızarıncaya kadar pişirilir Son olarak tuz, karabiber, pulbiber eklenip ocaktan alınır Dinlendirilen hamur açılır, su bardağı ile kesilir, hamur bitene kadar işlem devam edilir Kesilen her yuvarlak şekildeki hamurun ortasına kıymalı harçtan bol miktarda konulur örgü şekline getirmek için, baş parmak ve işaret parmağımızla sağlı sollu bastırılır Tuzlu suda kaynatılıp, haşlanır Kevgirle alınıp, tabaklara dizilir, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı pulbiberli naneli sos dökülüp, servis edilir afiyetler olsun


Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
 
858,496Konular
982,408Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt