iltasyazilim
FD Üye
Hıngel ( Sivas Hıngeli ) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*Un
*Su
*Tuz
İç harcı için;
*5 adet patates
*1 tane soğan
*Tuz
*Pulbiber
*1 kasık salça
Üzeri için;
*Tereyağı
Hıngel ( Sivas Hıngeli ) Tarifi Yapılışı Mrblar Sivasın meşhur hıngeli bir Sivaslı olarak paylaşmasam ayıp olurdu
1
*Öncelikle patatesler tencereye alınır ve haşlanmaya bırakılır
*Patatesler haşlanırken hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yoğurulmaya başlanır, sertten biraz yumuşak bir hamur yoğurulur
*Haşlanan patatesler* ezilir bir tavaya çok az sıvı yağ alınır soğan yemeklik doğranıp eklenir Biraz pembeleşince salça eklenir ve patateslerde eklenip baharatlar ilave edilip karıştırılır
*Hamurumuzdan 2 veya 3 beze yapıp ne çok kalın nede ince olacak şekilde açılır
*Bir bıçak yardımıyla kare şeklinde kesilir, içine harçtan çapraz şekilde koyulur ve örgü yapar gibi kapatılır
*Unlanmış bir tepsiye dizilir bu işlem bitince kaynayan su dolu tencereye alınarak haşlanır ve son olarak haşlanan hamurların üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir
*Afiyet olsun
*Un
*Su
*Tuz
İç harcı için;
*5 adet patates
*1 tane soğan
*Tuz
*Pulbiber
*1 kasık salça
Üzeri için;
*Tereyağı
Hıngel ( Sivas Hıngeli ) Tarifi Yapılışı Mrblar Sivasın meşhur hıngeli bir Sivaslı olarak paylaşmasam ayıp olurdu
1
*Öncelikle patatesler tencereye alınır ve haşlanmaya bırakılır
*Patatesler haşlanırken hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yoğurulmaya başlanır, sertten biraz yumuşak bir hamur yoğurulur
*Haşlanan patatesler* ezilir bir tavaya çok az sıvı yağ alınır soğan yemeklik doğranıp eklenir Biraz pembeleşince salça eklenir ve patateslerde eklenip baharatlar ilave edilip karıştırılır
*Hamurumuzdan 2 veya 3 beze yapıp ne çok kalın nede ince olacak şekilde açılır
*Bir bıçak yardımıyla kare şeklinde kesilir, içine harçtan çapraz şekilde koyulur ve örgü yapar gibi kapatılır
*Unlanmış bir tepsiye dizilir bu işlem bitince kaynayan su dolu tencereye alınarak haşlanır ve son olarak haşlanan hamurların üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir
*Afiyet olsun