iltasyazilim
FD Üye
Hint Mutfağına Yakın Bir Lezzet Baharatlı Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler
*2 Tane Büyük Boy patates
*1 tane biber
*Arzunuza göre 1 diş sarımsak
SOSU İÇİN;
*1 Tatlı Kaşığı pul biber
*1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*2 Tatlı Kaşığı Marketlerde satılan Masala
*1 Çay kaşığı Karabiber
*1 Çay Kaşığı tuz
*1 Çay Kaşığı zahter
*1 Yemek kaşığı Yoğurt
*1 Tatlı Kaşığı Bal
*1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Hint Mutfağına Yakın Bir Lezzet Baharatlı Fırın Patates Tarifi Yapılışı
Pateteslerimizi 25 dk haşlıyoruz Pateslerimiz haşlanırken sosumuzu hazırlıyoruz Büyük bir kaseye sosu için gerekli olan bütün malzemelerimizi koyup iyice karıştırıyoruz ve üstünü kapatıp buzdolabına yerleştiriyoruz Ardından haşlanmış olan patateslerimizi soyup dört* parçaya bölüyoruz ve yağlanmış tepsimize koyuyoruz Ardından biberlerimizi halka şeklinde ince bir şekilde doğrayıp patateslerin üstüne atıyoruz Buzdolabından sosumuzu alıp tepsimize döküp iyice elimizle harmanlıyoruz Arzu ederseniz sarımsak ta kullanabilirsiniz ben sarımsak sevmediğim için tercih etmedim 30 dk 150° fırında pişiriyoruz Size Şimdiden Afiyet Olsun
*2 Tane Büyük Boy patates
*1 tane biber
*Arzunuza göre 1 diş sarımsak
SOSU İÇİN;
*1 Tatlı Kaşığı pul biber
*1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*2 Tatlı Kaşığı Marketlerde satılan Masala
*1 Çay kaşığı Karabiber
*1 Çay Kaşığı tuz
*1 Çay Kaşığı zahter
*1 Yemek kaşığı Yoğurt
*1 Tatlı Kaşığı Bal
*1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Hint Mutfağına Yakın Bir Lezzet Baharatlı Fırın Patates Tarifi Yapılışı
Pateteslerimizi 25 dk haşlıyoruz Pateslerimiz haşlanırken sosumuzu hazırlıyoruz Büyük bir kaseye sosu için gerekli olan bütün malzemelerimizi koyup iyice karıştırıyoruz ve üstünü kapatıp buzdolabına yerleştiriyoruz Ardından haşlanmış olan patateslerimizi soyup dört* parçaya bölüyoruz ve yağlanmış tepsimize koyuyoruz Ardından biberlerimizi halka şeklinde ince bir şekilde doğrayıp patateslerin üstüne atıyoruz Buzdolabından sosumuzu alıp tepsimize döküp iyice elimizle harmanlıyoruz Arzu ederseniz sarımsak ta kullanabilirsiniz ben sarımsak sevmediğim için tercih etmedim 30 dk 150° fırında pişiriyoruz Size Şimdiden Afiyet Olsun