nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Hint Pilav Sosu (Biriyani Masala) Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane soğan soğan (Büyük irtifa)
*1 tane domates (Orta doruk)
*3 tane taze köri yaprağı(Arzunuza kadar ister koyun ister koymayın ben aromasını sevdiğim için koydum)
*1 tane biber (Acı ya da tatlı isteğinize tarafından ben acı kullandım)
*1 diş sarımsak
*1 tane orta tepe haşlanmış patates
*1 tatlı kaşığı biriyani masala sos
*1 nehir kaşığı acılı tavuk masalası (veya pul biber ve tavuk bulyonu ezip koyabilirsiniz)
*Akışkan yağ
*Tuzlu (Damak tadınıza tarafından)
*1, 5 ılık su kadeh su
Hint Pilav Sosu (Biriyani Masala) Tarifi Yapılışı Soğanı ,köri yaprağını sarımsağı ve biberi ayrıntılarıyla ölene kadar Kavurun Arkasında domatesi doğrayıp ocağın altını kısıp kazana atın 6 ya da 7 dk orta ateşte soğanlarla beraber pişmeye bırakın Bu zaman içerinde patatesi soyup ezin ve kazana atın Üzerine acılı tavuk masalsı ve biriyani maslayı ekleyin Ve üstüne 1 bardak suyu ekleyip kaynayana dek(Hafif suyu çekilene dek) kısık ateşte pişirin Kaynayınca ocağın altını söndürüp servis edin
*1 tane soğan soğan (Büyük irtifa)
*1 tane domates (Orta doruk)
*3 tane taze köri yaprağı(Arzunuza kadar ister koyun ister koymayın ben aromasını sevdiğim için koydum)
*1 tane biber (Acı ya da tatlı isteğinize tarafından ben acı kullandım)
*1 diş sarımsak
*1 tane orta tepe haşlanmış patates
*1 tatlı kaşığı biriyani masala sos
*1 nehir kaşığı acılı tavuk masalası (veya pul biber ve tavuk bulyonu ezip koyabilirsiniz)
*Akışkan yağ
*Tuzlu (Damak tadınıza tarafından)
*1, 5 ılık su kadeh su
Hint Pilav Sosu (Biriyani Masala) Tarifi Yapılışı Soğanı ,köri yaprağını sarımsağı ve biberi ayrıntılarıyla ölene kadar Kavurun Arkasında domatesi doğrayıp ocağın altını kısıp kazana atın 6 ya da 7 dk orta ateşte soğanlarla beraber pişmeye bırakın Bu zaman içerinde patatesi soyup ezin ve kazana atın Üzerine acılı tavuk masalsı ve biriyani maslayı ekleyin Ve üstüne 1 bardak suyu ekleyip kaynayana dek(Hafif suyu çekilene dek) kısık ateşte pişirin Kaynayınca ocağın altını söndürüp servis edin