Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hint Pilav Sosu (Biriyani Masala)

Hint Pilav Sosu (Biriyani Masala)
0
125

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Hint Pilav Sosu (Biriyani Masala) Tarifi İçin Malzemeler

*1 tane soğan soğan (Büyük irtifa)
*1 tane domates (Orta doruk)
*3 tane taze köri yaprağı(Arzunuza kadar ister koyun ister koymayın ben aromasını sevdiğim için koydum)
*1 tane biber (Acı ya da tatlı isteğinize tarafından ben acı kullandım)
*1 diş sarımsak
*1 tane orta tepe haşlanmış patates
*1 tatlı kaşığı biriyani masala sos
*1 nehir kaşığı acılı tavuk masalası (veya pul biber ve tavuk bulyonu ezip koyabilirsiniz)
*Akışkan yağ
*Tuzlu (Damak tadınıza tarafından)
*1, 5 ılık su kadeh su

Hint Pilav Sosu (Biriyani Masala) Tarifi Yapılışı Soğanı ,köri yaprağını sarımsağı ve biberi ayrıntılarıyla ölene kadar Kavurun Arkasında domatesi doğrayıp ocağın altını kısıp kazana atın 6 ya da 7 dk orta ateşte soğanlarla beraber pişmeye bırakın Bu zaman içerinde patatesi soyup ezin ve kazana atın Üzerine acılı tavuk masalsı ve biriyani maslayı ekleyin Ve üstüne 1 bardak suyu ekleyip kaynayana dek(Hafif suyu çekilene dek) kısık ateşte pişirin Kaynayınca ocağın altını söndürüp servis edin

Similar threads

Hint Pilav Sosu (Biriyani Masala) Tarifi İçin Malzemeler *1 tane soğan soğan (Büyük boy) *1 tane domates (Orta boy) *3 tane taze köri yaprağı(Arzunuza göre ister koyun ister koymayın ben aromasını sevdiğim için koydum) *1 tane biber (Acı veya tatlı isteğinize göre ben acı kullandım) *1 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Tadını ve görünümünü çok seveceğiniz Tikka masala, parmak yedirten bir lezzet. Hazır sosunu Türkiye'de bulmak çok zor olduğundan kendi işimizi kendimiz görmek gerekiyor. Ancak gerekli malzemelerin temini halinde evde de kolaylıkla yapılabilir. Evde tikka masala nasıl yapılır ve püf noktaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Bilhassa tavuk yemeklerinde ya da et tiplerinde kullanılan köri sosu, yiyeceklerin lezzetine lezzet katan bir sostur. Sizde dışarıda severek yediğiniz köri sosunu meskeninizde yapmak ister misiniz? İşte sizlere kolay köri sosu tanımı... Hint mutfağının beğenilen baharatlarından biri olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Hint Usulü Kuzu nasıl yapılır Hint Usulü Kuzu yapılışı Hint Usulü Kuzu yapımı resimli Hint Usulü Kuzu tarifi Hint Usulü Kuzu İçin Kullanılan Malzemeler : 500 gr kuşbaşı kuzu eti 1,5 fincan tavuk suyu Yarım fincan domates 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz Yarım tatlı kaşığı köri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Hindistan Cevizli Pilav Ve Köfte Köri Tarifi Resimli Hindistan Cevizli Pilav Ve Köfte Köri Tarifi Köfte Köri için 12 kg koyun kıyması 1 küçük baş soğan 1 diş sarmısak 2 minik parça zencefil 1 yumurta 4 tatlı kaşığı silme un 12 litre et suyu (etsu tablet ile hazırlanmış) 2 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt