iltasyazilim
FD Üye
Hint Sarması Tarifi İçin Malzemeler
22 adet hazır baklava yufkası 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı Hindistancevizi Şerbeti İçin :
1 su bardağı şeker 1 5 su bardağı su 1 paket vanilya Süslemek için;
Hazır çikolata sosu Hindistancevizi Antep fıstık
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 40dk Hint Sarması Tarifi Yapılışı
Ramazanda tatlısız yapamadığım için evde hali hazırda bulunan baklava yufkasıyla yaptığım hint sarması düşündüğümdende güzel olmuş Tabiiki bunu kendi yaptığım hamurdan yapınca daha lezzetli oluyor ama bu şekilde de oldukça güzel ve pratik bi tatlı oldu Gelelim tarife
İlk önce şerbeti yapıyoruz ki soğusun şeker ve suyu tencereye koyup 5 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz Ocaktan almaya yakın vanilyayı döküp onuda eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Şerbet miktarı size az gözükmesin Çok fazla şerbet çeken bi tatlı değil Daha sonra baklava yufkasını tezgaha serip fırça yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz Üzerine bir yufka daha serip tekrar yağ sürüyoruz yufkanın üzerine bolca hindistan cevizi serpiyoruz Baklava için satılan ince oklavalardan var ben onu kullandım Sizde yoksa hali hazırdaki oklavanızı yada daha ince bir aparatınız varsa onu kullanabilirsiniz Yufkaları oklavaya sıkıca sarıp büzerek iyice sıkıştırıyoruz ve oklavadan çıkarıyoruz Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz Ben Büyük kare borcam kullandım ve 22 adet yufka bana yeterli geldi Artan yağı erittiğimiz tereyağla karıştırıp fırçayla sarmaların üzerine sürüyoruz En son dilimliyoruz Esas iş bunu pişirmede Pişirirken dikkat etmemiz gereken nokta beyaz, olmasına dikkat etmek Bunun için fırınımızı 120° ye ayarlıyoruz Isındıktan sonra sarmamızı fırına veriyoruz Fırının ağzını kapatmadan aralık bırakarak pişiriyoruz 3035 dakika böyle pişirdikten sonra fırının kapağını kapatıp bir 10 dakika daha pişirip fırından alıyoruz çıkan sıcak sarmaların üzerine soğuttuğumuz şerbeti döküyoruz Dilediğimiz gibi süslüyoruz Soğuduktan sonra servise hazır Gerçekten güzel bi tatlı oldu Tavsiye ederim Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
22 adet hazır baklava yufkası 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı Hindistancevizi Şerbeti İçin :
1 su bardağı şeker 1 5 su bardağı su 1 paket vanilya Süslemek için;
Hazır çikolata sosu Hindistancevizi Antep fıstık
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 40dk Hint Sarması Tarifi Yapılışı
Ramazanda tatlısız yapamadığım için evde hali hazırda bulunan baklava yufkasıyla yaptığım hint sarması düşündüğümdende güzel olmuş Tabiiki bunu kendi yaptığım hamurdan yapınca daha lezzetli oluyor ama bu şekilde de oldukça güzel ve pratik bi tatlı oldu Gelelim tarife
İlk önce şerbeti yapıyoruz ki soğusun şeker ve suyu tencereye koyup 5 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz Ocaktan almaya yakın vanilyayı döküp onuda eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Şerbet miktarı size az gözükmesin Çok fazla şerbet çeken bi tatlı değil Daha sonra baklava yufkasını tezgaha serip fırça yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz Üzerine bir yufka daha serip tekrar yağ sürüyoruz yufkanın üzerine bolca hindistan cevizi serpiyoruz Baklava için satılan ince oklavalardan var ben onu kullandım Sizde yoksa hali hazırdaki oklavanızı yada daha ince bir aparatınız varsa onu kullanabilirsiniz Yufkaları oklavaya sıkıca sarıp büzerek iyice sıkıştırıyoruz ve oklavadan çıkarıyoruz Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz Ben Büyük kare borcam kullandım ve 22 adet yufka bana yeterli geldi Artan yağı erittiğimiz tereyağla karıştırıp fırçayla sarmaların üzerine sürüyoruz En son dilimliyoruz Esas iş bunu pişirmede Pişirirken dikkat etmemiz gereken nokta beyaz, olmasına dikkat etmek Bunun için fırınımızı 120° ye ayarlıyoruz Isındıktan sonra sarmamızı fırına veriyoruz Fırının ağzını kapatmadan aralık bırakarak pişiriyoruz 3035 dakika böyle pişirdikten sonra fırının kapağını kapatıp bir 10 dakika daha pişirip fırından alıyoruz çıkan sıcak sarmaların üzerine soğuttuğumuz şerbeti döküyoruz Dilediğimiz gibi süslüyoruz Soğuduktan sonra servise hazır Gerçekten güzel bi tatlı oldu Tavsiye ederim Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun