iltasyazilim
FD Üye
Hint Usulu Leziz İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*250 gram tereyağ
*4 su bardağı süt
*2 su bardağı şeker
*15 su bardağı kaju fıstığı
*89 tane karanfil
*56 tane çubuk tarçın
*45 tane kakule (tercihe göre )
Sunum için:
*Vanilyalı dondurma
Hint Usulu Leziz İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Tarifime başlamadan önce öncelikle bu tarifi Hindistan’da düğünde yemiş ve oradan bu tarifi almış olan Emine teyzeme çok teşekkür etmek istiyorum Ben de bu tarifi kendisinden birebir öğrendim şimdi size aktarıyorum İlk olarak tereyağını tencereye alıp içine karanfil, kakule ve çubuk tarçını da koyup tereyağını iyice eritiyoruz Ve irmiğimizi ekleyip sabırla kısık ateşte iyice kavuruyoruz Bu biraz sürecektir ama helvayı tadarken iyi ki sabretmişim diyeceksiniz Yaklaşık 30 dk kadar karıştırarak kavurduğumuz irmiğimize, başka bir köşede sütün içine şekeri koyup iyice kaynattığımız şekerli süt karışımını ekliyoruz İrmiğimizi karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte irmiğin sütü çekmesini bekliyoruz İrmik sütü iyice çekince ocağın altını kapıyoruz ve birkaç dakika demlenmesini bekliyoruz Daha sonra demlenen irmiğimize kaju fıstığını da ekleyip bir güzel karıştırıyoruz Vanilyayı dondurma eşliğinde harika bir sunumla servise hazır hale getiriyoruz Harika bir lezzettir afiyet olsun
*2 su bardağı irmik
*250 gram tereyağ
*4 su bardağı süt
*2 su bardağı şeker
*15 su bardağı kaju fıstığı
*89 tane karanfil
*56 tane çubuk tarçın
*45 tane kakule (tercihe göre )
Sunum için:
*Vanilyalı dondurma
Hint Usulu Leziz İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Tarifime başlamadan önce öncelikle bu tarifi Hindistan’da düğünde yemiş ve oradan bu tarifi almış olan Emine teyzeme çok teşekkür etmek istiyorum Ben de bu tarifi kendisinden birebir öğrendim şimdi size aktarıyorum İlk olarak tereyağını tencereye alıp içine karanfil, kakule ve çubuk tarçını da koyup tereyağını iyice eritiyoruz Ve irmiğimizi ekleyip sabırla kısık ateşte iyice kavuruyoruz Bu biraz sürecektir ama helvayı tadarken iyi ki sabretmişim diyeceksiniz Yaklaşık 30 dk kadar karıştırarak kavurduğumuz irmiğimize, başka bir köşede sütün içine şekeri koyup iyice kaynattığımız şekerli süt karışımını ekliyoruz İrmiğimizi karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte irmiğin sütü çekmesini bekliyoruz İrmik sütü iyice çekince ocağın altını kapıyoruz ve birkaç dakika demlenmesini bekliyoruz Daha sonra demlenen irmiğimize kaju fıstığını da ekleyip bir güzel karıştırıyoruz Vanilyayı dondurma eşliğinde harika bir sunumla servise hazır hale getiriyoruz Harika bir lezzettir afiyet olsun