Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hint Usulu Leziz İrmik Helvası

Hint Usulu Leziz İrmik Helvası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hint Usulu Leziz İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı irmik
*250 gram tereyağ
*4 su bardağı süt
*2 su bardağı şeker
*15 su bardağı kaju fıstığı
*89 tane karanfil
*56 tane çubuk tarçın
*45 tane kakule (tercihe göre )

Sunum için:

*Vanilyalı dondurma

Hint Usulu Leziz İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Tarifime başlamadan önce öncelikle bu tarifi Hindistan’da düğünde yemiş ve oradan bu tarifi almış olan Emine teyzeme çok teşekkür etmek istiyorum Ben de bu tarifi kendisinden birebir öğrendim şimdi size aktarıyorum İlk olarak tereyağını tencereye alıp içine karanfil, kakule ve çubuk tarçını da koyup tereyağını iyice eritiyoruz Ve irmiğimizi ekleyip sabırla kısık ateşte iyice kavuruyoruz Bu biraz sürecektir ama helvayı tadarken iyi ki sabretmişim diyeceksiniz Yaklaşık 30 dk kadar karıştırarak kavurduğumuz irmiğimize, başka bir köşede sütün içine şekeri koyup iyice kaynattığımız şekerli süt karışımını ekliyoruz İrmiğimizi karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte irmiğin sütü çekmesini bekliyoruz İrmik sütü iyice çekince ocağın altını kapıyoruz ve birkaç dakika demlenmesini bekliyoruz Daha sonra demlenen irmiğimize kaju fıstığını da ekleyip bir güzel karıştırıyoruz Vanilyayı dondurma eşliğinde harika bir sunumla servise hazır hale getiriyoruz Harika bir lezzettir afiyet olsun

858,496Konular
981,709Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt