Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hıntiye

Hıntiye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hıntiye Tarifi İçin Malzemeler

*300 gram kuşbaşı et
*200 gam nohut
*350 gram buğday
*1 soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, Pul Biber, Karabiber, Toz Kırmızı Biber

Hıntiye Tarifi Yapılışı Gece uyumadan önce bir kaba nohut ve buğdayı koyup üzerlerine kaynar su dökün Ertesi gün pişirirken size kolaylık sağlar, daha çabuk pişer Ertesi gün, kuş başı etinizi haşlayın (altında çok az su kalana kadar) Daha sonra geceden ısladığınız nohut ve buğdayı bir tencereye koyun Üzerlerine kaynar su dökün, haşladığınız etten kalan et suyunu da ekleyin Tuzu da ekleyip 1 saat pişirin Eğer buğday ve nohut 1 saatte yumuşamamışsa pişirmeye devam edin Buğdayın cinsine bağlı olarak pişme süresi değişebilir Buğday ve nohut piştikten sonra Başka bir tencereye yağ ve doğradığınız soğanı ekleyin Soğanlar öldükten sonra kırmızı eti de ekleyin Bir süre kavurun ve ardından salçayı ekleyin 4 dakika daha kavurup baharatları da ekleyin En son aşama olarak buğdayları da ekleyin Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,908Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt