Şerbetli tatlıları sevenlere müjde! Sıradan tüm lezzetleri unutturacak bir tatlı tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Google'un son günlerde en çok tıklanan tanımları arasında giren hintpare tatlısını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Imalatı epeyce olağan hintpare tatlısını hazırladığımız tanımdan denemeyi unutmayın...
Hintpare tatlısı, son devranların en çok merak edilen ve hatunlar tarafından beğenilen bir tatlıdır. Görünümü itibariyle şekerpareye benzeyen bu tatlı, vazgeçilmeziniz olacak. Prodüksiyonu kolay olan hintpare tatlısını şekerpareden ayıran münhasıran ise irmikli olmaması. Klasik lezzetlerin dışında olan hintpare tatlısını siz de denemek için geç kalmayın. Aniden gelen misafirlerinize bile pratik bir biçimde yapabileceğiniz hintpare tatlısının tanımı metnimizde bulabilirsiniz.
HİNTPARE TATLISI TANIMI:
GEREÇLER
150 gram tereyağı ya da margarin
1 su bardağı hindistan cevizi
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
2, 5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Tarife öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayın. Suyu ve şekeri tencereye alıp, şeker eriyene kadar şıkça karıştırın.
Kaynayınca limon suyunu sıkıp kenara alabilirsiniz.
Hamur için tüm gereçleri bir kabın içerisinde karıştırıp, yoğurun.
Hazır olan hamuru uzunlamasına yapıp, elinizle yassı formunu verin. Daha sonra çay bardağıyla yarım ay yapabilirsiniz.
Hazırladığınız tüm tatlıları tepsiye dizip, üzerine hindistan cevizi serpin.
190 kademede hafif kızarana kadar pişirdikten sonra şerbeti üzerine dökün.
Şıkça şerbetini çeken tatlıyı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...