iltasyazilim
FD Üye
Hamuru için: 125 tereyağ (oda sıcaklığında) 2 yumurta (birinin sarısı üzerine) 1 su bardağı hindistan cevizi 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 tatlı kaşığı vanilya Yarim çay bardağı irmik Aldığı kadar un (ben 3 su bardağından biraz az kullandım) Şerbeti için:
2 su bardağı şeker 2, 5 su bardağı su Birkaç damla limon suyu Üzeri için:
Ayırdığımız yumurta sarısı Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Ramazan bayramına sayılı gün kaldı ve bayram için sizlerle tadı harika ve yerken ağızda dağılan ve ayrıca yapımı çok kolay hintpare tatlısının tarifini paylaşacağım Şimdiden bütün müslümanların Ramazan bayramını kutluyor ve herkesin ailesiyle beraber huzur içinde geçirmesini diliyorum
Tatlı için ilk önce şerbeti hazırlanır Bunun için tencereye şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakılır Kaynayan şerbetin içine limon suyu sıkılır ve orta ısıda 10 dakika kaynatılır Hazır olan şerbeti kenara soğuması için alınır
Hamuru için bir kabın içine un hariç bütün malzemeler eklenip güzelce birbirine yedirilir Unu azar azar ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir Hamur bitene kadar devam edilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir Fırından çıkartılır ve daha küçük bir tepsiye alınıp üzerlerine şerbeti dökülür Tepsinin üzeri kapatılır ve şerbetini çekmesi beklenir Tatlılar hazır olduktan sonra dileğiniz gibi süsleyip servis edilir
Afiyet olsun!
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 su bardağı şeker 2, 5 su bardağı su Birkaç damla limon suyu Üzeri için:
Ayırdığımız yumurta sarısı Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Ramazan bayramına sayılı gün kaldı ve bayram için sizlerle tadı harika ve yerken ağızda dağılan ve ayrıca yapımı çok kolay hintpare tatlısının tarifini paylaşacağım Şimdiden bütün müslümanların Ramazan bayramını kutluyor ve herkesin ailesiyle beraber huzur içinde geçirmesini diliyorum
Tatlı için ilk önce şerbeti hazırlanır Bunun için tencereye şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakılır Kaynayan şerbetin içine limon suyu sıkılır ve orta ısıda 10 dakika kaynatılır Hazır olan şerbeti kenara soğuması için alınır
Hamuru için bir kabın içine un hariç bütün malzemeler eklenip güzelce birbirine yedirilir Unu azar azar ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir Hamur bitene kadar devam edilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir Fırından çıkartılır ve daha küçük bir tepsiye alınıp üzerlerine şerbeti dökülür Tepsinin üzeri kapatılır ve şerbetini çekmesi beklenir Tatlılar hazır olduktan sonra dileğiniz gibi süsleyip servis edilir
Afiyet olsun!
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız