iltasyazilim
FD Üye
Hintpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr margarin
*2 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı irmik
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 çay bardağı fındık
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un
Şerbeti için;
*2 buçuk su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Hintpare Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz şeker ve suyu 5 dk kaynatıyoruz ve Soğumaya bırakıyoruz
*Oda ısısındaki margarin 2 yumurta birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz
*Sıvı yağ ,irmik ,hindistan cevizi ,kabartma tozu ve vanilya fındık ve unu ekleyip yoğuruyoruz
*Şekil verip tepsiye diziyoruz
*180°35 dk kontrollü pişiriyoruz fırından çıkınca 10 dakika sonra soğuk şerbeti döküyoruz
*2 saat dinlendiriyoruz
*Not hamur yumuşak olmalı unu kontrollü ekleyin yumuşak hamur şerbeti daha güzel çeker
*Şerbet soğuk olmalı muhakkak ılık değil tatlı fırından çıkınca 10 dk bekleyip şerbeti dökün
*200 gr margarin
*2 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı irmik
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 çay bardağı fındık
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un
Şerbeti için;
*2 buçuk su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Hintpare Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz şeker ve suyu 5 dk kaynatıyoruz ve Soğumaya bırakıyoruz
*Oda ısısındaki margarin 2 yumurta birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz
*Sıvı yağ ,irmik ,hindistan cevizi ,kabartma tozu ve vanilya fındık ve unu ekleyip yoğuruyoruz
*Şekil verip tepsiye diziyoruz
*180°35 dk kontrollü pişiriyoruz fırından çıkınca 10 dakika sonra soğuk şerbeti döküyoruz
*2 saat dinlendiriyoruz
*Not hamur yumuşak olmalı unu kontrollü ekleyin yumuşak hamur şerbeti daha güzel çeker
*Şerbet soğuk olmalı muhakkak ılık değil tatlı fırından çıkınca 10 dk bekleyip şerbeti dökün