iltasyazilim
FD Üye
Hintpare Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram oda sıcaklığındaki tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı irmik (dolu dolu)
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta (arzu ederseniz sarısını üzerine sürebilirsiniz)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 portakal veya limon kabuğu rendesi
*Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
*Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı
*Hindistan cevizi
Şerbeti İçin;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*1 dilim limon
Hintpare Tarifi Yapılışı Merhabalar, bugün şerbetli tatlı tarifiyle geldim Hintpare içerisindeki hindistan cevizi lezzeti ve tadı gerçekten nefis yedikçe yemek istiyorsunuz Denemeyen varsa bu lezzet kaçmaz?Tatlımızı yapmaya başlamadan önce şerbetimizi hazırlayalım Suyumuzu ve şekerimizi tenceremize koyup kaynayana kadar normal ateşte, kaynamaya başlayınca limon dilimimizi de ekleyip kısık ateşte yoğunlaşana kadar kaynatıyoruz Kaynayan şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz Un, vanilya ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımıza alıp elimizle yavaş yavaş çırparak karıştırıyoruz Bütün malzemeler birbirine iyice karışınca kalan malzemelerimizi ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz Yuvarlak şekiller verip yumurta sarısını sürüp tepsimize diziyoruz ve üzerlerine hindistan cevizi serpiyoruz Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra ortasına kürdanla bir çizik atabilirsiniz piştikten sonra çukur olacak o kısma servis sırasında hindistan cevizi dökebilirsiniz Ben bu sefer acelem olduğu için yumurtanın sarısını ve beyazını hamura ekleyip şekil verdikten sonra hindistan cevizine batırıp tepsiye dizdim 3 şekilde de yapabilirsiniz 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkan hintparelemizi 5 dk bekletip ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbetimizle buluşturuyoruz Şerbetini iyice çekince servise hazır Afiyet olsun? Not: Bazen hanımlar şerbetli tatlıların üzerine yumurta sarısı sürmek istemiyorlar Üzerine yumurta sarısı sürmek istemezseniz, 1 yumurtayı hamuruna ekleyip şekil verdiğiniz hamuru hindistan cevizine batırıp tepsiye dizebilirsiniz Hamuruna portakal veya limon kabuğu rendelediğiniz zaman sorun olmayacaktır fakat ben yinede belirtmek istedim ??
*125 gram oda sıcaklığındaki tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı irmik (dolu dolu)
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta (arzu ederseniz sarısını üzerine sürebilirsiniz)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 portakal veya limon kabuğu rendesi
*Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
*Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı
*Hindistan cevizi
Şerbeti İçin;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*1 dilim limon
Hintpare Tarifi Yapılışı Merhabalar, bugün şerbetli tatlı tarifiyle geldim Hintpare içerisindeki hindistan cevizi lezzeti ve tadı gerçekten nefis yedikçe yemek istiyorsunuz Denemeyen varsa bu lezzet kaçmaz?Tatlımızı yapmaya başlamadan önce şerbetimizi hazırlayalım Suyumuzu ve şekerimizi tenceremize koyup kaynayana kadar normal ateşte, kaynamaya başlayınca limon dilimimizi de ekleyip kısık ateşte yoğunlaşana kadar kaynatıyoruz Kaynayan şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz Un, vanilya ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımıza alıp elimizle yavaş yavaş çırparak karıştırıyoruz Bütün malzemeler birbirine iyice karışınca kalan malzemelerimizi ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz Yuvarlak şekiller verip yumurta sarısını sürüp tepsimize diziyoruz ve üzerlerine hindistan cevizi serpiyoruz Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra ortasına kürdanla bir çizik atabilirsiniz piştikten sonra çukur olacak o kısma servis sırasında hindistan cevizi dökebilirsiniz Ben bu sefer acelem olduğu için yumurtanın sarısını ve beyazını hamura ekleyip şekil verdikten sonra hindistan cevizine batırıp tepsiye dizdim 3 şekilde de yapabilirsiniz 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkan hintparelemizi 5 dk bekletip ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbetimizle buluşturuyoruz Şerbetini iyice çekince servise hazır Afiyet olsun? Not: Bazen hanımlar şerbetli tatlıların üzerine yumurta sarısı sürmek istemiyorlar Üzerine yumurta sarısı sürmek istemezseniz, 1 yumurtayı hamuruna ekleyip şekil verdiğiniz hamuru hindistan cevizine batırıp tepsiye dizebilirsiniz Hamuruna portakal veya limon kabuğu rendelediğiniz zaman sorun olmayacaktır fakat ben yinede belirtmek istedim ??