iltasyazilim
FD Üye
Hintpare Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*2 yumurta birinin (akı üzerine)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*125 gr tereyağı veya margarin
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 fiske tuz
*Yarım limon kabuğu rendesi
*2,53 su bardağı un
Şerbeti için:
*2,5 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Tatlıları bulamak için:
*1 çay bardağı hindistan cevizi
Hintpare Tarifi Yapılışı Selamlar arkadaşlar ?? Sizlere süper, hafif, kıyır kıyır bir tatlı tarifim var öncelikle şerbetimizi yapıyoruz, tencereye alıp biraz koyulaşana kadar kaynatıyoruz Limon suyu ilave edip biraz akışkan kıvamlı olunca ocaktan alıp soğumaya bırakalım Hamuru için, yumuşatılmış margarini, bir kaba alalım, yumurtaları kırıp birinin akını ayıralım Sıvı yağ, yoğurt, koyup karıştıralım Hindistan cevizini ve ununu sırasıyla tüm malzemeleri ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmasına dikkat edelim Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp margarin ile yağlanmış fırın tepsisine dizelim Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar 20 dk pişirin Fırından çıkınca İlk sıcağı geçince biraz soğuduktan sonra, soğuk şerbeti kaşıkla üzerine dökelim Şerbeti iyice çekince, üzerine hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz İçi dışı bol hindistan cevizli hintpare tatlımız hazır???
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*2 yumurta birinin (akı üzerine)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*125 gr tereyağı veya margarin
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 fiske tuz
*Yarım limon kabuğu rendesi
*2,53 su bardağı un
Şerbeti için:
*2,5 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Tatlıları bulamak için:
*1 çay bardağı hindistan cevizi
Hintpare Tarifi Yapılışı Selamlar arkadaşlar ?? Sizlere süper, hafif, kıyır kıyır bir tatlı tarifim var öncelikle şerbetimizi yapıyoruz, tencereye alıp biraz koyulaşana kadar kaynatıyoruz Limon suyu ilave edip biraz akışkan kıvamlı olunca ocaktan alıp soğumaya bırakalım Hamuru için, yumuşatılmış margarini, bir kaba alalım, yumurtaları kırıp birinin akını ayıralım Sıvı yağ, yoğurt, koyup karıştıralım Hindistan cevizini ve ununu sırasıyla tüm malzemeleri ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmasına dikkat edelim Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp margarin ile yağlanmış fırın tepsisine dizelim Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar 20 dk pişirin Fırından çıkınca İlk sıcağı geçince biraz soğuduktan sonra, soğuk şerbeti kaşıkla üzerine dökelim Şerbeti iyice çekince, üzerine hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz İçi dışı bol hindistan cevizli hintpare tatlımız hazır???