Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hiperaktif Çocuğa Evde Nasıl Yaklaşılmalı?

Hiperaktif Çocuğa Evde Nasıl Yaklaşılmalı?
0
45

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Hiperaktif Çocuğa Evde Nasıl Yaklaşılmalı? Birçok annebaba çocuklarına hiperaktivite tanısı konduğunda hayrete düşer, çünkü bu çocukların evde aileleri göre gözlemlenen herhangi bir problemleri yoktur Gerçekten de bu çocuklar evde hiçbir dikkat bozukluğu bulgusu göstermeden saatlerce televizyon seyredebilir ya da video oyunları oynayabilirler O halde böyle bir çocukta nasıl hiperaktivite olabilir? Cevap basittir Video oyunları ve televizyon çocukların dikkatlerini odaklamalarına yardım edecek şekilde inan gönderir, yani bu çocuklar televizyon seyrederken ya da video oyunu oynarken edilgen konumdadırlar ve dikkatlerim dışarıdan gelen uyarılar doğruca toplayabilirler Diğer bir deyişle bu nesil işler sırasındaki dikkat süresi hiperaktivite tanısı koymada manâlı bir kıstas değildir Hiperaktif bir çocuk ayrıca annebaba ayrıca de ailenin diğer bireyleri için büyük bir can sıkıntısı kaynağı olabilir Çare edilmeyen hiperaktif bir çocuk aile için hastalık kaynağı olmaya devam edecektir (Yazgan 1998, s: 4) Ilk Önce durum aileye anlatılmalı ve tedavinin etkin olabilmesi için aile düzeninin ve aile desteğinin fazla manâlı olduğu vurgulanmalıdır Bu konuda bir çok aile eğitim programları geliştirilmiştir Bunlardan bir tanesine Barkley ve meslektaşlarının geliştirdikleri aile eğitim programıdır Kaynak: DonusumSokagi  

858,507Konular
982,857Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt