Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hipertansiyon tedavisinde value calışması

Hipertansiyon tedavisinde value calışması
0
57

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Yapılan araştırmalar, alerjik rahatsızlıklara en cok sanayileşmiş ulkelerde rastlandığını ortaya koyuyor Sadece Avrupa’da saman nezlesi, astım, gıda maddelerine ve ceşitli tozlara karşı alerjiden yakınanların sayısı 80 milyonu buluyor Avrupa genelinde alerjiden kaynaklanan performans duşukluğu ve hastalıkların ekonomiye faturası en az 25 milyar Euro ABD’de her yıl bilimsel olmayan alerji tedavi yontemlerine 10 milyar dolar harcanıyor
Dunya Sağlık Orgutu verilerine gore, dunya genelindeki 150 milyon astım hastasının yarısının rahatsızlıkları, aslında alerjik sebeplere dayanıyor Buna rağmen alerjik rahatsızlıklar hala yeterince ciddiye alınmıyor, bazen işten izin unya genelindeki 150 milyon astım hastasının yarısının rahatsızlıkları, aslında alerjik sebeplere dayanıyor Buna rağmen alerjik rahatsızlıklar hala yeterince ciddiye alınmıyor, bazen işten izin almak icin bahane olarak goruluyor Uluslararası bir araştırma, Doğu ve Batı Avrupa ulkeleri arasında astım ve alerjik rahatsızlıkların gorulme sıklığının farklı olduğunu ortaya koydu Yunanistan ve Arnavutluk, alerjiye en nadir rastlanan ulkeler olurken, en cok alerji vakası ise İngiltere’de goruluyor Hindistan, Cin ve Gurcistan’da alerjik hastalıkların gorulme oranı cok duşuk Bu durum batılı ulkelerdeki hayat şartları ve tarzının, alerjik rahatsızlıkların ortaya cıkmasına zemin hazırladığını gosteriyor
Ailesi alerjiden mustarip olan Danimarkalı bir işadamının girişimiyle Almanya’nın başkenti Berlin’de kurulan Avrupa Alerji Araştırma Vakfı’nın sloganı “Alerjiye rağmen hayat kalitesini yakalamak, vakfın faaliyet alanına sadece alerji araştırmaları değil, halkın alerjiler ve tedavi yontemleri konusunda bilgilendirilmesi de giriyor Avrupa Alerji Araştırma Vakfı, calışmalarını ilac şirketlerinden bağımsız yurutmeyi amaclıyor Vakfın yoneticisi uzman doktor Thorsten Zuberbier, aynı zamanda 25 araştırma kuruluşunun dahil olduğu Avrupa Alerji ve Astım Bilgi Ağı’nın da genel sekreterliğini yapıyor Vakfın amacı şu şekilde ozetleniyor:
“Biz, gelecekte anaokuluna başlayan bir cocuğun, orneğin ceşitli gıda maddelerine karşı alerjisi varsa anlayışsızlıkla karşılanmamasını istiyoruz Alerjisi olan yetişkinleri, nerede tedavi olacağını bilmediği icin, iş yerindeki performansın duşmesini istemiyoruz
Gunumuzde klasik alerji turlerine karşı etkili ve yan etkisi aza indirgenmiş ilacların mevcut olduğunu ifade eden Zuberbier, modern antihistamin tabletlerin bu ilaclara bir ornek olduğunu vurguluyor Pek cok kişinin alerjileriyle yeterince mucadele etmediğini kaydeden Thorsten Zuberbier, “Pek cok kişi ilac almaktan korktuğu icin, hic bir şey yapmamakla kendisine zarar vermediğini duşunuyor Ama hic bir şey yapmamanın da bir davranış bicimi olduğunu unutuyorlar Bir girişimde bulunulmadığı taktirde, surec işliyor ve vucudun alerjik bolgeleri zarar goruyor Anlamsız testler ve tedavi bicimlerine yok yere para harcanıyor ABD’de her yıl bilimsel olarak tanınmayan tedavi yontemlerine harcanan para 10 milyar Sadece tıp tarafından sınanmış ve sonuc alınmış tedavi yontemleri hastalara care olabilir dedi

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,743Kullanıcılar
rifuals1Son üye
Üst Alt