HİPOTROİDİZİM
Aktivitesi az olan bir tiroid bezi hipotroidizme yol açar. Hipotiroidizmde vücudun sıradan fonksiyon suratı, yani bazal metabolizma yavaşlamıştır. Tiroid hormonunun azlığı vücudun yavaşlamasına yol açar ve hastayı fiziki ve zihinsel taraftan tembel durumda bırakır.
Troid ;dengesiz ve gayrikâfi beslenme,suyun içindeki florür ,aşırı doymamış yağ tüketimi,sedanter ömür,hareketsizlik, zerzevat ve meyvelerdeki pestisitler, ilaç kalıntıları,x-ray ışınlarına maruz kalmak,alkol ve bir kadro ilaçlardan etkilenebilir.
Hipotroid hastaları hangi besinleri bol tüketmeli ,hangilerinden uzak durmalı ? Sağlıklı ömür teklifleri:
1.Düzenli olarak taze yada kuru kayısı,gün kurusu kayısı, hurma,yumurta sarısı, pekmez, maydanoz,maydonoz suyu, patates, kuru yada taze mürdüm eriği,tam tahıl,balık,tavuk,süt eserleri ve peynir tüketin.
2.Brokoli, Brüksel lahanası ,beyaz,kara lahana,şeftali,armut,turp,ıspanak,pazı ve şalgama beslenme programınızda daha az nokta verin. Şayet hipotroid semptomlarınız arttıysa yada ileri seviyede ise bu yiyecekleri külliyen diyetinizden çıkartın.
3.Rafine edilmiş besinlerden (beyaz un,şeker ) uzak durun.
4. flurür (diş macunları ve musluk suyunda mevcuttur.) ve klordan(musluk suyunda mevcuttur.) sakının.klor ve florür troid bezlerindeki iyot reseptörlerini bloke eder ve hormon seviyeleri düşürür.
5.troid ilaçları gayrı ilaç ve besinlerle etkileşime girebileceği için kesinlikle aç karnına yada hekiminizin önereceği biçimde kullanın.
6.Kelp (esmer su yosunu) âlâ bir iyot kaynağıdır.İyot,troid hormonunun temel hususudur.
7.B vitamin kompleksi hücre yenilenmesi ve hücresel güç üretimi,sindirim sistemi ,immun fomksiyonlar ve troid fonksiyonları için gereklidir. Diyetinizde her besin kümesinden almanız çok kıymetlidir. Mahsusen tam tahıllar,kurubaklagiller,yağsız hayvansal eserleri istikrarlı bir formda tüketmek gereklidir. Zayıflığı görülen durumlarda hekim yada beslenme uzmanınıza danışarak B Vitamin kompleksi kullanın.
8.Yeşil çay antiinflamuar ve antikanserojen besindir ve güzel bir metabolizma hızlandırıcıdır. Hergün 3 fincan şekersiz limonlu yeşil çay tüketin.
9.Diyetinize limonlu taze yeşil zerzevat sularını bolca ekleyin.
10.Metabolizmayı hızlandırmanın ispatlanmış en yeterli yolu az ve sık beslenmektir. 2,5-3 saat ara ile küçük,kalorisi düşük öğünler tüketin. Öğün atlamayın. Yemek yemek için çok acıkmayı beklemeyin.
11.Bol su için. Musluk sularını kullanmayın. Tükettiğiniz suyun kalitesine ve içeriğine dikkat edin.
Aktivitesi az olan bir tiroid bezi hipotroidizme yol açar. Hipotiroidizmde vücudun sıradan fonksiyon suratı, yani bazal metabolizma yavaşlamıştır. Tiroid hormonunun azlığı vücudun yavaşlamasına yol açar ve hastayı fiziki ve zihinsel taraftan tembel durumda bırakır.
Troid ;dengesiz ve gayrikâfi beslenme,suyun içindeki florür ,aşırı doymamış yağ tüketimi,sedanter ömür,hareketsizlik, zerzevat ve meyvelerdeki pestisitler, ilaç kalıntıları,x-ray ışınlarına maruz kalmak,alkol ve bir kadro ilaçlardan etkilenebilir.
Hipotroid hastaları hangi besinleri bol tüketmeli ,hangilerinden uzak durmalı ? Sağlıklı ömür teklifleri:
1.Düzenli olarak taze yada kuru kayısı,gün kurusu kayısı, hurma,yumurta sarısı, pekmez, maydanoz,maydonoz suyu, patates, kuru yada taze mürdüm eriği,tam tahıl,balık,tavuk,süt eserleri ve peynir tüketin.
2.Brokoli, Brüksel lahanası ,beyaz,kara lahana,şeftali,armut,turp,ıspanak,pazı ve şalgama beslenme programınızda daha az nokta verin. Şayet hipotroid semptomlarınız arttıysa yada ileri seviyede ise bu yiyecekleri külliyen diyetinizden çıkartın.
3.Rafine edilmiş besinlerden (beyaz un,şeker ) uzak durun.
4. flurür (diş macunları ve musluk suyunda mevcuttur.) ve klordan(musluk suyunda mevcuttur.) sakının.klor ve florür troid bezlerindeki iyot reseptörlerini bloke eder ve hormon seviyeleri düşürür.
5.troid ilaçları gayrı ilaç ve besinlerle etkileşime girebileceği için kesinlikle aç karnına yada hekiminizin önereceği biçimde kullanın.
6.Kelp (esmer su yosunu) âlâ bir iyot kaynağıdır.İyot,troid hormonunun temel hususudur.
7.B vitamin kompleksi hücre yenilenmesi ve hücresel güç üretimi,sindirim sistemi ,immun fomksiyonlar ve troid fonksiyonları için gereklidir. Diyetinizde her besin kümesinden almanız çok kıymetlidir. Mahsusen tam tahıllar,kurubaklagiller,yağsız hayvansal eserleri istikrarlı bir formda tüketmek gereklidir. Zayıflığı görülen durumlarda hekim yada beslenme uzmanınıza danışarak B Vitamin kompleksi kullanın.
8.Yeşil çay antiinflamuar ve antikanserojen besindir ve güzel bir metabolizma hızlandırıcıdır. Hergün 3 fincan şekersiz limonlu yeşil çay tüketin.
9.Diyetinize limonlu taze yeşil zerzevat sularını bolca ekleyin.
10.Metabolizmayı hızlandırmanın ispatlanmış en yeterli yolu az ve sık beslenmektir. 2,5-3 saat ara ile küçük,kalorisi düşük öğünler tüketin. Öğün atlamayın. Yemek yemek için çok acıkmayı beklemeyin.
11.Bol su için. Musluk sularını kullanmayın. Tükettiğiniz suyun kalitesine ve içeriğine dikkat edin.