iltasyazilim
FD Üye
Hira Tatlısı (Portakallı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*125 gr tereyağ yada margarin (eritilmiş)
*1 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
*1 portakalın kabuğu
Dış kısmına bulamak için:
*34 kaşık irmik
Şerbeti:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı sıcak su
*12 damla limon suyu
*1 portakalın suyu (isteğe bağlıdır)
*
Hira Tatlısı (Portakallı) Tarifi Yapılışı 10 dakikada çok lezzetli bu tatlı dar zamanlarda harika bir kurtarıcı portakalsız da deneyebilirsiniz her şekilde çok nefis oluyor ?
1
*Öncelikle şerbeti kaynatılmıyor ,sıcak suda şekeri eritip bi kaç damla limonu da ekleyip soğuması için kenara alıyoruz
*Portakal suyu için şerbet ılıdığında ekleyebilirsiniz
*Hamur kabımıza oda ısısında yumuşamış yağı diğer tüm malzemeleri tek seferde ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye büyüklüğü size kalmış isterseniz cevizden biraz büyük isterseniz bir küçük yumurta kadar yuvarlaklar yapıp irmiğe bulayıp tepsiye alalım
*Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım
*Daha önceden alt üst ayar 190 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
*Fırından aldıktan 2 dk kadar sonra şerbetini dökelim
*Fırın kapımızın üzerini bir tepsi yardımıyla kapatalım 12 saate kadar tüm şerbeti çekiyor
*Tam not alan bu tarifi dilerim denersiniz
Afiyet Olsun ?
*125 gr tereyağ yada margarin (eritilmiş)
*1 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
*1 portakalın kabuğu
Dış kısmına bulamak için:
*34 kaşık irmik
Şerbeti:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı sıcak su
*12 damla limon suyu
*1 portakalın suyu (isteğe bağlıdır)
*
Hira Tatlısı (Portakallı) Tarifi Yapılışı 10 dakikada çok lezzetli bu tatlı dar zamanlarda harika bir kurtarıcı portakalsız da deneyebilirsiniz her şekilde çok nefis oluyor ?
1
*Öncelikle şerbeti kaynatılmıyor ,sıcak suda şekeri eritip bi kaç damla limonu da ekleyip soğuması için kenara alıyoruz
*Portakal suyu için şerbet ılıdığında ekleyebilirsiniz
*Hamur kabımıza oda ısısında yumuşamış yağı diğer tüm malzemeleri tek seferde ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye büyüklüğü size kalmış isterseniz cevizden biraz büyük isterseniz bir küçük yumurta kadar yuvarlaklar yapıp irmiğe bulayıp tepsiye alalım
*Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım
*Daha önceden alt üst ayar 190 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
*Fırından aldıktan 2 dk kadar sonra şerbetini dökelim
*Fırın kapımızın üzerini bir tepsi yardımıyla kapatalım 12 saate kadar tüm şerbeti çekiyor
*Tam not alan bu tarifi dilerim denersiniz
Afiyet Olsun ?