Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hira Tatlısı

Hira Tatlısı
0
186

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet yumurta
*12 (yarım) su bardağı yoğurt
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 portakal veya limon kabuğu rendesi ( Ben portakal kullandım)

Şerbet için:

*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su

Üzerine bulamak için:

*1 çay bardağı irmik
*1 avuç ceviz (İri parçalanmış)

Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar, bugün sizlerle çoğunuzun bildiği; Hira tatlısının tarifini, paylaşmak istiyorum Ben çok beğendim, umarım sizlerde memnun kalırsınız
Öncelikle; şerbeti hazırlayıp kenara koyalım
Ben suyu biraz ılıtıp şekeri içine ilave ettim
Bu tatlının şerbeti kaynatılmıyor
Şeker iyice eriyene kadar, karıştırılır
Tatlımızın malzemeleri hazırlanıp, hamur yoğrulur
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, içine ceviziçi konur
Yuvarlanan hamurları, irmiğe batırıp, tepsiye dizilir
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkan tatlıların üzerine, soğuk şerbet dökülür
23 saat kadar bekletilip servis edilir
Henüz denemeyenlere tavsiye ederim
Harika mis gibi, hemde çok hafif, yapmasıda kolay, daha ne olsun Afiyet bal şeker olsun şimdiden denemek isteyenlere

Similar threads

Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 1 Yumurta1 su bardağı irmik1 su bardağı unYarım su bardağı yoğurt125 gr eritilmiş tereyağ1 paket vanilya1 nehir kaşığı kabartma tozu1 Portakal kabuğu rendesi Bulamak için; 2 – 3 yemek kaşığı İrmik Şerbeti; 2 su bardağı Şeker2 su bardağı Sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Limonlu Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *1 adet yumurta *1 çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı yoğurt *1 su bardağı irmik *1 52 su bardağı un *1 adet limon kabuğu rendesi *1 paket kabartma tozu Şerbeti için (Şerbet kaynatılmıyor) *2 su bardağı su *2 su bardağı şeker *1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *1 yumurta *Yarım su bardağı sıvı yağ *Yarım su bardağı yoğurt *1 paket vanilya *1 paket kabartma tozu *1 su bardağı irmik *1 5 su bardağı un Bulamak için; *1 su bardağı irmik Şerbeti için; *2 su bardağı şeker *2 5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *Yarım su bardağı sıvı yağ *Yarım su bardağı yoğurt *1 yumurta *1 su bardağı irmik *1 su bardağı un *1 paket vanilya *1 paket kabartma tozu Bulamak için; *1 su bardağı irmik Şerbeti için; *2 su bardağı su *2 su bardağı toz şeker Hira...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *1 yumurta *Yarım su bardağı yoğurt *1 su bardağı un *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 su bardağı irmik *1 paket kabartma tozu *1 paket vanilya Bulamak için; *1 su bardağı irmik Şerbet için; *2 su bardağı şeker *2 su bardağı su Hira...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt