iltasyazilim
FD Üye
Hırvatistanın Gelenek Ve Görenekleri özetle
Hırvatistan'ın mutfağı bir bölgeden diğerine değiştirme gösterir Kıyı bölgeleri Yunan, Roma ve diğer Akdeniz mutfaklarından özellikle de deniz mahsülleri, pişmiş sebze ve kek yapımı yönünden ve keza yemeğe tat veren zeytin yağı ve sarımsak kullanımı anlamında etkilenmiştir İç kısımlarda kalan alan ise Macar, Avusturya ve Türk mutfaklarından etkilenmiştir Bu bölgede etli yemekler, tatlısu balıkları ve sebze yemekleri en sık tüketilenlerdir
Hırvatistan da 2 öbür şarap imal bölgesi bulunur Kuzeydoğudaki kıtasal alanda, özellikle de Slavonya'da beyaz şarap ilk olarak olmaz üzere şarap üretimi yaygındır Diğer manâlı şarap üretim bölgesi ise kuzeydeki kıyı şeridi boyunca İstria ve Krk bölgeleridir ve bu bölgelerdeki şaraplar İtalya şaraplarına benzerken güneydeki Dalmaçya'da Akdeniz usulü şarap üretimi hemen hemen standarttır Ülkede yıllık şarap üretimi 140 milyon litreyi aşar
Bira ise ülkeye 18 yüzyılın sonlarında gelmesine karşın yıllık tüketim 2007 yılına göre 833 litredir ve bu oranla Hırvatistan, dünyanın en çok bira tüketen ilk 15 ülkesi arasındadır *
Hırvatistan'ın mutfağı bir bölgeden diğerine değiştirme gösterir Kıyı bölgeleri Yunan, Roma ve diğer Akdeniz mutfaklarından özellikle de deniz mahsülleri, pişmiş sebze ve kek yapımı yönünden ve keza yemeğe tat veren zeytin yağı ve sarımsak kullanımı anlamında etkilenmiştir İç kısımlarda kalan alan ise Macar, Avusturya ve Türk mutfaklarından etkilenmiştir Bu bölgede etli yemekler, tatlısu balıkları ve sebze yemekleri en sık tüketilenlerdir
Hırvatistan da 2 öbür şarap imal bölgesi bulunur Kuzeydoğudaki kıtasal alanda, özellikle de Slavonya'da beyaz şarap ilk olarak olmaz üzere şarap üretimi yaygındır Diğer manâlı şarap üretim bölgesi ise kuzeydeki kıyı şeridi boyunca İstria ve Krk bölgeleridir ve bu bölgelerdeki şaraplar İtalya şaraplarına benzerken güneydeki Dalmaçya'da Akdeniz usulü şarap üretimi hemen hemen standarttır Ülkede yıllık şarap üretimi 140 milyon litreyi aşar
Bira ise ülkeye 18 yüzyılın sonlarında gelmesine karşın yıllık tüketim 2007 yılına göre 833 litredir ve bu oranla Hırvatistan, dünyanın en çok bira tüketen ilk 15 ülkesi arasındadır *