iltasyazilim
FD Üye
Hırvatistanın Yemekleri Hakkında Data
Hırvatistan Ülkesi Orta Avrupa, Balkanlar ve Akdeniz'in kesişme noktasında bulunan demokratik cumhuriyettirHırvatistanın Başkenti Zagreb 'dirHırvatistan 20 yönetimsel bölgeye bölünmüş olup 56,594 km²'lik bir yüzölçümüne sahip bir ülkedir
Yemek Yemek alışkanlıklarına göre Hırvatistan iki iklim bölgesine ayrılıyorBu iklimlerden bitanesi Akdeniz iklimi diğeri ise Kara iklimidirHırvatistan'da Sebze olarak en çok roka ve dalmaçya lahanası tüketiliyorHızvatistan'da bu Sebzeler haşlandıktan sonra üzerlerine soğuk zeytinyağı ekleniyor kıyı şeridinde ve adalarda yemeklerde özellikle zeytinyağı kullanılıyor
Kara ikliminin etken olduğu bölge mutfağında ise daha çok sığır, domuz ya da çeşitli kümes hayvanları etleri kullanılır Hırvatlar artı koyun eti yemezler Yalnızca ilkbaharda adalardan ve kıyı şeridinden gelen kuzu etini tüketirler Keza bu mutfakta inek sütünden yapılan taze peynir fazla kullanılır Hırvatlar bu taze tuzsuz peynirle keza tatlı ayrıca de tuzlu yemekler yaparlar
Hırvatların en fazla kullandıkları baharatlar şunlardır acı ve tatlı kırmızı biber, karabiber ve kurutulmuş sebze tozlarından yapılan Vegeta denilen bir tür sebze tozu kullanılır
Hırvatistan'da Hırvatların Yufka ile yapılıp ocakta ya da fırında pişirdikleri ve bir çeşit sufle olan bu yemeğin tatlısı ve tuzlusuda yapılıyor Bu yemeğin Tuz olarak, etlisi, peynirlisi ve lor peynirlisi gibi birçok çeşidi bulunmaktadır *
Hırvatistan Ülkesi Orta Avrupa, Balkanlar ve Akdeniz'in kesişme noktasında bulunan demokratik cumhuriyettirHırvatistanın Başkenti Zagreb 'dirHırvatistan 20 yönetimsel bölgeye bölünmüş olup 56,594 km²'lik bir yüzölçümüne sahip bir ülkedir
Yemek Yemek alışkanlıklarına göre Hırvatistan iki iklim bölgesine ayrılıyorBu iklimlerden bitanesi Akdeniz iklimi diğeri ise Kara iklimidirHırvatistan'da Sebze olarak en çok roka ve dalmaçya lahanası tüketiliyorHızvatistan'da bu Sebzeler haşlandıktan sonra üzerlerine soğuk zeytinyağı ekleniyor kıyı şeridinde ve adalarda yemeklerde özellikle zeytinyağı kullanılıyor
Kara ikliminin etken olduğu bölge mutfağında ise daha çok sığır, domuz ya da çeşitli kümes hayvanları etleri kullanılır Hırvatlar artı koyun eti yemezler Yalnızca ilkbaharda adalardan ve kıyı şeridinden gelen kuzu etini tüketirler Keza bu mutfakta inek sütünden yapılan taze peynir fazla kullanılır Hırvatlar bu taze tuzsuz peynirle keza tatlı ayrıca de tuzlu yemekler yaparlar
Hırvatların en fazla kullandıkları baharatlar şunlardır acı ve tatlı kırmızı biber, karabiber ve kurutulmuş sebze tozlarından yapılan Vegeta denilen bir tür sebze tozu kullanılır
Hırvatistan'da Hırvatların Yufka ile yapılıp ocakta ya da fırında pişirdikleri ve bir çeşit sufle olan bu yemeğin tatlısı ve tuzlusuda yapılıyor Bu yemeğin Tuz olarak, etlisi, peynirlisi ve lor peynirlisi gibi birçok çeşidi bulunmaktadır *