Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hititlerden Yemek Tarifleri

Hititlerden Yemek Tarifleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Günümüzden yaklaşık 3300 sene öncesinden yemek tarifleri
Afiyet olsun


Kraliçe Puduhepa usulü koyun eti (basitleştirilmiş)

1 kg koyun kıyması, 2 narın suyu ve çekirdekleri (sevmiyorsanız çekirdekleri koymayın!), 2 yemek kaşığı kuru ekmek kırıntısı, 2 yumurta, 14 tatlı kaşığı biberiye, tuz ve (isteğe göre) dövülmüş sarımsak ile yoğrulur Sonra uygun boyutta bir kalıba yerleştirilir ve üstüne iç yağ dilimleri yerleştirilir ve önceden ısıtılmış fırında 200 °C'de yaklaşık 1 saat pişirilir Bunun yanına, buğday ekmeği (cevizli olabilir) ve sek kırmızı şarap yakışır

Ballı Kapı Yapısı Bayramı Ekmeği

400500 g kurutulmuş meyve (elma, armut, kayısı, erik, incir, üzüm) birkaç saat biraz beyaz şarap içinde biraz yumuşatılır Sonra iyice süzülür ve ince kıyılır Arta kalan su bir kenara alınır

Oda sıcaklığında 500 g çavdar ve 250 g buğday unu bir kaseye elenir ve ortasına bir çukur açılır Çukurun içine 12 fincan ılık su ilave edip cıvık bir hamur kıvamına getirilir Üstü kapalı bir şekilde köpürene ve kabarana kadar beklenir (10 20 dakika) Yine oda sıcaklığında bir poşet sıvı ekşi hamur ilave edilir; 2 tatlı kaşığı tuz ve 14 tatlı kaşığı anasonla 14 tatlı kaşığı kişniş (her ikisi de öğütülmüş), hamura ilave edilir ve 14 12 litre su (meyvelerin yumuşatıldığı suyu da kullanın) katarak katı bir hamur yoğrulur ve yavaş yavaş 150 g bal ve kuru meyveler ilave edilir Üstü kapalı olarak ılık bir yerde kabarması beklenir (normal mayalı hamurdan daha uzun sürer) Sonra bir mal mayalı hamurdan daha uzun sürer) Sonra bir daha yoğurulur ve hamur elinize yapışırsa un ilave edilir

Fırın kağıdıyla kaplı tepsiye hamurdan hazırlanan 12 cm çapında ince lavaşlar yerleştirilir ve suya batırılmış kaşığın sırtıyla üzerin düzlenir; soyulmuş ortadan bölünmüş kıyılmış bademle her ekmeğin üstüne KapıTorşekli verilir, hafif üstüne bastırılır Tekrar üstüne su sürülür ve ısıtılmış fırında 220 °C'de 5 dakika, sonra 160 °C'de tekrar bir 15 dakika pişirilir (Ekmeğe kürdan batırın, hamur bulaşmazsa pişmiş demektir)

Ekmekler sade, ya da arası kesilip tereyağı, bal, reçel sürülerek yenilir
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt