Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hızır Aleyhisselam Hikayeleri

Hızır Aleyhisselam Hikayeleri
0
105

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Hızır Hikayeleri
Hz Hızır Hikayeleri
Hıdırellez Hikayeleri
Hızır ASİle İlgili Hikayeler

Herşey aslına ceker

Bir padişah Hızırı gormek istiyordu Bir gun bunun icin tellallar cağırttı:

Kim bana Hızır'ı gosterirse onu armağanlara boğacağım,dedi

Bircok oğlu uşağı olan fakir bir adam bu işe talip oldu Karısına dedi ki:

Hanım ben padişaha Hızır'ı bulacağımı soyleyip ondan kırk gun musade alacağım Bu kırk gun icin padişahtan size omrunuz boyunca yetecek yiyecek, icecek ve para alırım Kırk gunun sonunda Hızır'ı bulamayacağım icin benim kelle gider, ama siz rahat olursunuz

Adamın karısı kanaatkar biriydi:

Efendi biz nasıl olsa alıştık boyle kıt kanaat gecinmeye Bundan sonra da idare ederiz Vazgec bu tehlikeli işten, dedi

Ama adam kafaya koymuştu Padişaha gidip Hızır'ı bulacağını soyledi Bunun icin kırk gun izin istedi Hızır'ı bulmak icin koşuşturacağı kırk gun zarfında ailesinin gecimi icin sarayın ambarından tonlarca yiyecek, icecek ve nakit para aldı Bunları evine teslim edip kırk gun ortalıktan kayboldu Kırk gunun bitiminde padişahın huzuruna cıkıp herşeyi itiraf etti:

Benim aslında Hızır'ı falan bulacağım yoktu Ailece sıkıntı cekiyorduk Hızır'ı bulacağım diye sizden dunyalık almak istedim, dedi

Padişah buna cok kızdı:

Padişahı kandırmanın cezasını hayatınla odeyeceğini hic duşunmedin mi? diye bağırdı

Adam da her şeyi goze aldığını soyledi Bunun uzerine padişah yanında bulunan uc veziriyle goruş alış verişinde bulundu

Birinci vezire sordu:

Padişahı kandıran bu adama ne ceza verelim?

Efendimiz, bu adamın boğazını keselim, etini parcalayıp cengellere asalım

Bu sırada peyda olan, nurani bir genc, vezirin sozleri uzerine soyle dedi:

Kullu şeyin yerciu ila aslihi

Padişah ikinci vezirine sordu:

Bu adama ne ceza verelim?

Hukumdarım bu adamın derisini yuzup icine saman dolduralım

Biraz once ansızın ortaya cıkan genc yine:

Kullu şeyin yerciu ila aslihi, dedi

Padişah ucuncu vezire sordu:

Ey vezirim sen ne dersin, beni kandıran bu adama ne ceza verelim? Padişahım bana gore, bu adamı affedin Size yakışan, sizden beklenen budur Bu adam onemli bir suc isledi ama sanıldığı kadar da kotu biri değil Cunku coluk cocuğunun rahatı icin kendini feda edebilecek kadar da iyi yurekli

Nurani genc yine soze karıştı:

Kullu şeyin yerciu ila asıhı

Bu defa padişah o cocuğa yoneldi:

Sen kimsin? İkide bir tekrarladığın o laf ne demektir?

Genc cevap verdi:

Senin birinci vezirinin babası kasaptı Onun icin kesmekten, etini cengellere asmaktan bahsetti Yani aslını gosterdi İkinci vezirin babası yorgancı idi Yorgan yastık, yatak yuzlerine yun, pamuk doldururdu O da babasına cekti Ucuncu vezirin ise babası da vezirdi O da soyuna cekti, buyukluğunu gosterdi Benim soylediğim soz Herkes aslına cekerdemektir

Vezir istersen (ucuncu veziri gostererek) işte vezir, Hızır istersen (kendini gostererek) işte Hızır, bu adamı mahcup etmemek icin sana gorundum, dedi ve kayboldu

858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt