iltasyazilim
FD Üye
Hızlı Ateşte Pilav Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak pirinç
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ( tavuk suyunuzun yağına göre yağ miktarını ayarlayabilirsiniz)
*Tuz
*Bir fiske şeker
*23 damla limon
*Pirinci ölçtüğünüz aynı bardak ile aynı ölçüde iki bardak tavuk suyu
Hızlı Ateşte Pilav Yapımı Tarifi Yapılışı Pirinci bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip yarım saat kadar bekletiyoruz
Not: Pirinci ıslattığınız suya tuz eklemeyin ve pirinci yıkarken ovuşturmayın, ıslattığınız suyu döktükten sonra bir defa yıkayın
Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı dökelim Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyip top top oluncaya kadar kavuralım Kavurma işi bitince tuz, limon, şeker ve tereyağını ekleyelim ve kaynamış tavuk suyunu da ekleyip kapağını kapatalım ve altını kısmadan harlı ateşte pişmeye bırakalım Pilavımızın içine kapağını kapattıktan sonra bir da kaşık sokmayalım Karıştırmak gerekirse tencereyi kulplarından tutup sağa sola sallayalım Pilavımız göz göz olunca altını kapatıp 10 dakika dinlendirip servis edelim
*2 bardak pirinç
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ( tavuk suyunuzun yağına göre yağ miktarını ayarlayabilirsiniz)
*Tuz
*Bir fiske şeker
*23 damla limon
*Pirinci ölçtüğünüz aynı bardak ile aynı ölçüde iki bardak tavuk suyu
Hızlı Ateşte Pilav Yapımı Tarifi Yapılışı Pirinci bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip yarım saat kadar bekletiyoruz
Not: Pirinci ıslattığınız suya tuz eklemeyin ve pirinci yıkarken ovuşturmayın, ıslattığınız suyu döktükten sonra bir defa yıkayın
Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı dökelim Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyip top top oluncaya kadar kavuralım Kavurma işi bitince tuz, limon, şeker ve tereyağını ekleyelim ve kaynamış tavuk suyunu da ekleyip kapağını kapatalım ve altını kısmadan harlı ateşte pişmeye bırakalım Pilavımızın içine kapağını kapattıktan sonra bir da kaşık sokmayalım Karıştırmak gerekirse tencereyi kulplarından tutup sağa sola sallayalım Pilavımız göz göz olunca altını kapatıp 10 dakika dinlendirip servis edelim