Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hızlı kilo vermek istiyorum!

Hızlı kilo vermek istiyorum!
0
137

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
Ömür boyunca sıklıkla duyduğumuz cümlelerden biri: Ben çok kısa müddette kilo vermek, zayıflamak istiyorum?

Bir düşünelim. Aldığınız kiloları ne kadar müddet içerisinde aldınız? Bir gün, bir hafta, bir ay, bir sene…

Nasıl ki bu kiloları muayyen bir devir dilimi içerisinde almaya başladınız, kilo verme süreci de sınırlı bir devir diliminde gerçekleşecektir. Bu işin birinci adımı sabır ve kendinize olan inancınızdır. Süratli kilo tabi ki verebilirsiniz ama verdikleriniz yağlarınızdan değil; vücut sıvınız ve kaslarınızdır. Vakit geçtikçe verdiklerinizi geri alırsınız. Şayet sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmazsanız, bu durum bir kısır döngü halinde gidecektir. Siz kısa periyodik kilo verecek sonrasında bu kiloları ziyadesiyle geri alacaksınız. İşte bu sebeple sağlıklı beslenme alışkanlığını öğrendikten sonra bu alışkanlığı hayatınızın sonuna kadar sürdürebilmeniz değerlidir.

Amacınız süratli kilo vermek tarafına sağlıklı kilo vermek olsun.

Kendinize inanın ve asla pes etmeyin.

Bir öğünde çokça kaçırdıysanız bunu gayrı öğünde telafi edin.

Günde 2-2,5 litre su tüketin.

Fizikî aktivitenizi arttırın.

Süratli Kilo Vermenin Mümkün Yan Tesirleri

Yorgunluk

Baş dönmesi

Kabızlık

Regl düzensizliği

Evlat sahibi olmada zorlanma (infertilite)

Saç kaybı

Kas kaybı

Metabolizma yavaşlaması

Verilen kilonun süratli bir biçimde geri alınması

Sağlıklı ve ehliyetli beslenme alışkanlığınızın olması dileğiyle…

858,497Konular
982,550Mesajlar
30,286Kullanıcılar
yasiinakbsSon üye
Üst Alt