iltasyazilim
FD Üye
Hobak Juk (Kabak Tatlısı Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
*Tatlı kabak 1 kg
*Pirinç unu 1 çay bardak
*Şeker 1 su bardak
*Tuz 1 tatlı kaşık
*Yeterince kadar su
Hobak Juk (Kabak Tatlısı Yemeği) Tarifi Yapılışı 1 kg kabağa yaklaşık 5 su bardak su ekleyerek haşlanır
Kabak yumuşayınca kaşık ya da blender yardımıyla güzelce ezilir
Pirinç unu ve şeker, tuzunu ilave edilir
Püre kıvamında olunca ocağı kapatılır
(Su az olursa kaynamış su ilave edebilir)
İsterseniz üzerine fındık ceviz vb süsleyebilirsiniz
*Tatlı kabak 1 kg
*Pirinç unu 1 çay bardak
*Şeker 1 su bardak
*Tuz 1 tatlı kaşık
*Yeterince kadar su
Hobak Juk (Kabak Tatlısı Yemeği) Tarifi Yapılışı 1 kg kabağa yaklaşık 5 su bardak su ekleyerek haşlanır
Kabak yumuşayınca kaşık ya da blender yardımıyla güzelce ezilir
Pirinç unu ve şeker, tuzunu ilave edilir
Püre kıvamında olunca ocağı kapatılır
(Su az olursa kaynamış su ilave edebilir)
İsterseniz üzerine fındık ceviz vb süsleyebilirsiniz