Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hodan nasıl pişirilir? Kaldırak kavurması tarifi

Hodan nasıl pişirilir? Kaldırak kavurması tarifi
0
46

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
hodan_nasil_pisirilir_1552890856_1938.JPG

Bahar aylarında pazarda yerini alan lezzeti Hodan otu ile enfes ve şifalı bir yemek hazırlamak ister misiniz? Soğan ve yumurta ile lezzetlenen enfes hodan otunun tadını çok beğeneceksiniz.

Hodan otu, halk arasında odan, otan, ıspıt, zılbıt, tamara, kaldırık ve hatta kaldirik gibi farklı isimlerle anılabiliyor.Dünya üzerinde Suriye dışında Güney Amerika, Kuzey Afrika ve Anadolu'da da bol bol yetişen hodan otu, içerisinde bolca kalsiyum barındırdığından kemik sağlığını olumlu yönde etkiliyor. İdrar söktürücü özelliği bulunduğundan vücutta oluşan ödemle baş etmede önemli yardımları dokunuyor. Peki hodan otu nasıl pişirilir? 

HODAN TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilo hodan otu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 yumurta
Tuz
Karabiber

wmhWZ_1552890956_4756.jpg

YAPILIŞI

Bol suyun içerisinde hodanları yıkayın. Ardından hepsini 2-3 paçaya bölerek, bir tencereye alın ve yaklaşık 25 dakika yumuşayana kadar pişirin.

Daha sonra yaprakları da kaynar suya batırıp çıkartın. 

Bir tavaya zeytinyağını alıp, ısıtın. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında 3-4 dakika kavurun. Hodan otunu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 

Yumurtalar, tuz ve karabiberi karıştırıp çırpın. Tavadaki hodan karışımına ekleyip yumurtalar pişene kadar karıştırın. 

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt