iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
15 Su Bardağı Un
175 gr Tereyağı
1 Adet Yumurtanın Akı
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
12 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Toz Şeker
HAZIRLANIŞI
Unu eleyin Ortasını çukur şeklinde açın Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin İyice karıştırdıktan sonra bir hamur elde edene dek yoğurun
Hamuru üç eşit parçaya ayırın Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın Toz şekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın Hamur rulolarını şekerle yuvarlayın
Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin Çok hafif yağlanmış tepsiye dizin Orta hararetli bir fırında 15 dakika pişirin
15 Su Bardağı Un
175 gr Tereyağı
1 Adet Yumurtanın Akı
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
12 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Toz Şeker
HAZIRLANIŞI
Unu eleyin Ortasını çukur şeklinde açın Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin İyice karıştırdıktan sonra bir hamur elde edene dek yoğurun
Hamuru üç eşit parçaya ayırın Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın Toz şekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın Hamur rulolarını şekerle yuvarlayın
Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin Çok hafif yağlanmış tepsiye dizin Orta hararetli bir fırında 15 dakika pişirin