Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hollanda'da Korona Protestoları Çatışmaya Döndü: Otomobiller Ateşe Verildi, 7 Kişi Yaralandı

Hollanda'da Korona Protestoları Çatışmaya Döndü: Otomobiller Ateşe Verildi, 7 Kişi Yaralandı
0
21

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
s-7a06fd50522ec3cff2ef0073276c6eb356cea245.jpg

Hollanda'nın Rotterdam kentinde Cuma akşamı düzenlenen Covid tedbirlerini protesto gösterisi denetimden çıktı. Polis, arabaları ateşe verip, dükkanları yağmalayan göstericilere ateş açtı. 7 kişinin yaralandığı olayların akabinde kentte 'acil durum' ilan edildi. Olaylarla ilgili 51 kişi gözaltına alındı. Polisin ateş etmesi sonucu yaralanan 2 kişinin hastanedeki tedavisi sürüyor.

BBC Türkçe'nin haberine nazaran, Hükümetin, aşısız şahıslara yönelik kısıtlamaları daha da genişletmeyi gündemine alması üzerine yüzlerce kişi, protesto için Cuma akşamı Rotterdam'ın merkezinde toplanmıştı.

'Benim vücudum benim seçimim'

Cumartesi günü de başşehir Amsterdam ile Breda kentinde Covid tedbirleri ve aşı zıddı protesto şovları düzenlendi. Polis, şov öncesi her iki kentte de geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Amsterdam'da Dam meydanında toplanan kalabalıkta kimi bireyler, sarı yelek giyip, sarı şemsiyeler taşıdı.

Birtakım göstericiler, Rotterdam'daki olaylarda ölenler olduğunu öne sürerek, yas bantları ve mumlar taşıdı. Göstericiler, 'Benim vücudum benim seçimim' yazılı dövizlerle yürüdü.

Polis, Rotterdam'daki mevt tezini doğrulamadı.

Breda kentinde de yüzlerce kişi, kent merkezine yürüyerek, yiyecek, içecek ve cümbüş dalının yine açılmasını istedi.

'Özgürlüklerimizin bu kadar kısıtlanması utanç verici. Bu siyaset tam bir çılgınlık' diyen protestocular, Rotterdam'da yaşananları muhakkak tasvip etmediklerini söyledi.

Rotterdam'da neler oldu?

Evvel sessiz başlayan şov akşamın ilerleyen saatlerinde giderek denetimden çıkmaya başladı.

Göstericiler, yasak olmasına karşın ağır havai fişekler patlatmaya başladı. Polisin uyarısı üzerine, bu defa amaç onlar oldu. Göstericiler havai fişek ve taşlarla polise saldırdı.

Lokal saatle 21:00 sıralarında durumun giderek denetimden çıkması üzerine, etraf vilayetlerden polis desteği istendi.

Yaklaşık 400 destek takım ve TOMA'lar Rotterdam'ın merkezine ulaştı.

'Özgürlük' sloganları atan topluluk, polis araçlarını ve etraftaki arabaları ateşe vererek, dükkanları yağmalamaya başladı.

Polis göstericilere ateş açtı

Bu sırada gazeteciler de maksat alındı. Göstericiler, bir gazetecinin kamerasını kırdı.

Polis evvel havaya ihtar ateşi açtı lakin atak ve yağmanın devam etmesi üzerine, göstericileri amaç aldı.

Reuters haber ajansına konuşan bir polis yetkilisi, polisin 'durum hayati tehlike arz ettiği için' göstericilere ateş açtığını söyledi.

Polisin, göstericilerin bacaklarına ateş ettiği belirtildi.

Emniyet sözcüsüne nazaran, polisler büyük bir isyancı kümesi tarafından köşeye sıkıştırıldı.

O sırada denetimden çıkan bir yangını söndürmek isterken itfaiyeciler atağa uğradı. Bunu üzerine polis, göstericilerin bacaklarını gaye aldı.

Şov gece 01:00'e yanlışsız denetim altına alınabildi.

Rotterdam Belediyesi, sabah saatlerine kadar "acil durum" ilan etti. Onlarca kişi gözaltına alındı.

Ulusal Cürüm Araştırma Departmanı, polisin göstericilere ateş açmasının araştırılacağını açıkladı.

858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt