Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Holograma giden yolda yeni adım!

Holograma giden yolda yeni adım!

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Utah Üniversitesi'nden bir ekip, üretilmesi çok daha ucuz olan bir hologram oluşturma süreci geliştirdi Renk, parlaklık ve görüntüleme açıları da bu yöntemle daha iyi bir seviyeye çıkarıldı Bunu, üzerine ışık tutulduğunda tam renkli bir fotoğrafa yakın bir kalitede görüntü meydana getiren bir film üreterek yaptılar Makale, Nature'ın Scientific Reports kısmında yayınlandı
Ekip*şu an için sadece 2D hologramlar oluşturabildi ama tam renkli 3D hareketli görselleri aynı teknolojiyle oluşturmanın zor olmayacağını da eklediler Ve bunun ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz: HoloChess
Açıklama, Disney'in Lenovo ile birlikte çalışarak bir HoloChess deneyimi sunacağı açıklamasının ardından geldi Yalnız HoloChess AR başlığı kullanıyor, gerçek hologramları değil
Yardım et ObiWan Kenobi, sen tek umudumsungibi ünlü sahnelerdeki hologramları yapmanın çok zor olmasının sebebi teknik olarak imkansız olmaları Hologramın filmlerde olduğu gibi olması mümkün değil çünkü bir ışık hüzmesini uzayda bir noktada durdurmanız gerekiyor
Bugünün dijital projeksiyonla üretilen hologramları basitçe şu şekilde çalışıyor: İki farklı ışın bir ekrana yansıtılıyor ve oraya bakıldığında üç boyutlu bir görsel illüzyon oluşuyor
Yani anlayacağınız, hologram teknolojisi henüz çok gelişmemiş aşamalarında Ama VR ve AR teknolojilerinin de popülerleştiği günümüzde hologramların teknolojisinin de yakın gelecekte hızlanmasını bekliyoruz
Önceki HaberGoogle Maps ile Uluslararası Uzay İstasyonu'nu Gezin! *

858,497Konular
981,942Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt