Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Homeopati

Homeopati
0
123

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
Homeopati

“Benzerlik Yasasına” nazaran insana mahsus seçilmiş homeopatik ilaçlar ile bir organizmanın sıhhat durumunu güzelleştirmeyi amaç alan bütüncül bir tatbik yoldur. Homeopati; kas-iskelet sistemi, teneffüs yolu, cilt, mide-barsak, kalp-damar ve hormonal sistem marazları başta olmak üzere birçok klinik durumda ve kronik marazların güzelleşme devri ile umum sıhhatin korunması emeliyle günden güne daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Birinci olarak Samuel Hahnemann (1755-1843) tarafından 1796 yılında uygulanmaya başlanmış olan homeopatide, ilaçlar art geriye tekraren seyreltilerek hazırlanır.

Homeopatik ilaç "remedi" olarak isimlendirilir. Homeopatik ilaç, üretim usulü olarak kimyasal ilaçlardan farklılık göstermektedir. Remedi imalatında kullanılan özgün hammaddenin ayan orantılarda alkol ve suyla karıştırılarak hazırlanan ekstresi "ana tendür" olarak isimlendirilir. Remedinin ana tentürden sulandırılarak ve dinamize edilerek hazırlanan biçimlerine remedinin "potensi" denir.

Kıymetlendirme sırasında hastalık belirtisi olan yahut olmayan hastaya ilişkin tüm özellikler ("rubrik") kaydedilir. Bu manada kıymetlendirme ve pratik hastaya kişisel olarak yapılır.

Kullanıldığı durumlar

Ateş, tonsillit, cilt illetleri (egzema gibi), migren, konstipasyon, peptik ülser, iskelet-kas sistemi ağrılarında (fibromiyalji gibi), psikiyatrik marazlar (depresyon, panik atak gibi), viral enfeksiyonlar, sinüzit, ürtiker, bronşit, allerjik astım, vertigo, organik olmayan gastrointestinal marazlar, onkoloji hastalarında tedaviye destek ve kemoterapinin yan tesirlerinin azaltılması hedefiyle kullanılabilir.

Homeopati Eğitim Programı

Sıhhat Bakanlığı ilgili meydanda düzenleme yapmaya yetkilidir ve mevzuyla ilgili yönetmelik çalışmaları da son aşamaya gelmiştir. Memleketimizde Klasik Homeopati Derneği, İntegratif Tıp Derneği ve bir üniversite tarafından desteklenen homeopati akademik eğitim programı 2014 yılı içinde başlayacaktır.

Klasik Homeopati Derneği

Klasik Homeopati Derneği The Liga Medicorum Homeopathica Internationalis (LMHI) üyesidir. Bu kurumun eğitim standartlarını karşılar ve akreditedir. Dernek 25 Avrupa memleketinde 40 kurum tarafından tıp tabiplerine verilen eğitime eşdeğer olarak European Committee for Homeopathy (ECH) (Avrupa Homeopati Komitesi) tam üyesidir.

Devletimizde önümüzdeki yıllarda yetkilendirilecek sıhhat çalışanları (hekim, diş doktoru, eczacı) ile ilmî bir yerde tatbikler yaygınlaşacak ve daha çokça hasta homeopati ile tanışacaktır.

Dr.Sedat Yıldız

Isparta-Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

İntegratif Tıp Derneği Lideri

858,496Konular
981,602Mesajlar
29,708Kullanıcılar
beytoo7kSon üye
Üst Alt