iltasyazilim
FD Üye
Horasan Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya(yada diğerleri)
*1 yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker(Kuru veya yaş *maya kullananlar için Instant kullandıysanız gerek yok)
*6 bardağa yakın un
Açmak için:
*Nişasta veya un
Ara katlar için :
*100 gr kadar *tereyağı eritip 1 büyük çay bardağı sıvı yağ ile karıştırılacak
İçi için:
*Kıymalı, patatesli veya peynirli börek harcı
Horasan Böreği Tarifi Yapılışı Annemin karşı komşusundan öğrendiği çıtır çıtır bir börek
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ekleyerek elimizden kurtulan bir hamur yapalım Hamur 20 dakika kadar beklerken biz iç harç hazırlayalım Ben klasik kıymalı harç yaptım Kıymayı kavurup üzerine ince doğranmış kuru soğan ekleyerek kavurmaya devam edelim Soğanlar yumuşayınca tuz, karabiber, pulbiber ve kimyon ekleyip iç harcı kenara alalım
Hamura sürmek için yağı eritip sıvı yağ ile karıştıralım Hamuru çay fincanı tabağı büyüklüğünde bezelere ayıralım Unlayıp *açabildiğimiz kadar açalım Kenara alıp her yerine fırçayla yağ sürelim Aynı şekilde 2 bir hamur açıp ilk açtığımızın üzerine koyalım Onu da yağlayıp kenarlarından 4 parmak genişliğinde içe katlayalım Ortasına harcı yayalım Kenarları bohça gibi ortaya doğru kapatalım Dilerseniz alttan ve üstten gözleme kapatır gibi de kapatabilirsiniz Tepsi büyüklüğünde tekrar açıp birleşim yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye alalım Yumurta sarısı sürüp çatalla delikler yapalım ve 190 derecede kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya(yada diğerleri)
*1 yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker(Kuru veya yaş *maya kullananlar için Instant kullandıysanız gerek yok)
*6 bardağa yakın un
Açmak için:
*Nişasta veya un
Ara katlar için :
*100 gr kadar *tereyağı eritip 1 büyük çay bardağı sıvı yağ ile karıştırılacak
İçi için:
*Kıymalı, patatesli veya peynirli börek harcı
Horasan Böreği Tarifi Yapılışı Annemin karşı komşusundan öğrendiği çıtır çıtır bir börek
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ekleyerek elimizden kurtulan bir hamur yapalım Hamur 20 dakika kadar beklerken biz iç harç hazırlayalım Ben klasik kıymalı harç yaptım Kıymayı kavurup üzerine ince doğranmış kuru soğan ekleyerek kavurmaya devam edelim Soğanlar yumuşayınca tuz, karabiber, pulbiber ve kimyon ekleyip iç harcı kenara alalım
Hamura sürmek için yağı eritip sıvı yağ ile karıştıralım Hamuru çay fincanı tabağı büyüklüğünde bezelere ayıralım Unlayıp *açabildiğimiz kadar açalım Kenara alıp her yerine fırçayla yağ sürelim Aynı şekilde 2 bir hamur açıp ilk açtığımızın üzerine koyalım Onu da yağlayıp kenarlarından 4 parmak genişliğinde içe katlayalım Ortasına harcı yayalım Kenarları bohça gibi ortaya doğru kapatalım Dilerseniz alttan ve üstten gözleme kapatır gibi de kapatabilirsiniz Tepsi büyüklüğünde tekrar açıp birleşim yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye alalım Yumurta sarısı sürüp çatalla delikler yapalım ve 190 derecede kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun