Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hortum nasıl oluşur?

Hortum nasıl oluşur?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Anafor nedir
girdap nasıl meydana kazanç
Anafor resimleri

Girdap, kümülus bulutları ile bağlantılı olarak silindir şekilinde dönerek gezen bir esinti türüdür Bu anaforbulutlardan yere dek uzanır ve büyük yok edici güce sahip olan bir doğa felaketidir Hortumlar hakkında bir bilimsel teori başlangıçta 1917 yılında Alfred Wegener göre üretilmiştir ve bu kuram günümüzde de dürüst olarak kabul edilmektedir

Bir hortumun meydana gelmesi çok karmaşıktır, ve hâlâ tatmin edici bir bilimsel açıklama ortaya sürülememiştir Ayrıntılara yönelik soruların tümü cevaplandırılamamış olmasına rağmen, bir hortum'un mekanik özellikleri iyi tanınmaktadır Muhakkak şartlar aşağı dünyanın her uygun ve daima hortumlar oluşabilir Atmosferin bir hortum üretmesinde, ne kesin bir süre ne de kesin bir coğrafya sınırı bulunur Fakat bir anafor oluşma olasılığı az veya fazla olan bölgeler ve zamanlar terbiyesizce şekilde belirlenebilir

Bir hortumun oluşabilmesi için atmosferin yüksek bölümlerine kadar çıkabilecek konveksiyon olması gerekir: Atmosferin katlarını zayıflatan, tepede olan olarak göğe çıkan ve yükseldikçe soğuyan hava; atmosferin 1 2 kilometre yükseklerine değin nemli hava bulunması ve bu nemli konveksiyonu başlatacak, güneş ışıklarının yere çarpmasıyla oluşan bir sıcak hava termiği

*

858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt