Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

HoŞ geldİn ramazan

HoŞ geldİn ramazan

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
HOŞ GELDİN RAMAZAN

Ramazan Müslümanlara kardeşliği, yardımlaşmayı ve doğrululuğu hatırlatır Daha da önemlisi Allahın bir kulu olduğumuzu hatırlatır durur

Oruç biz Müslümanlara gerçekten de çok güzel bir duygu yaşatıyor Hele akşama kadar iftarı beklemek dünyanın en sabır isteyen ve en hayırlı ibadet olsa gerek Bu sayede açlık çeken yoksulları daha iyi anlıyoruz Aslında farkında olmadan empati de kuruyoruz Kendimizi onların yerine koyuyoruz Böylece onların ne kadar zorluk çektiklerini anlıyor yardımlaşma konusundaki bilincimizi de arttırmış oluyoruz

Geçen ramazan ayında oruçluydum ve okulda vardı Bazen okulda oruç tutmak zor geliyordu bana Ama sonra düşününce tarladaki, inşaattaki insanlar aklıma geliyordu Onlar da oruçluyken iş yapmak zorundalar Sırf aileleri için çalışıyorlar Allah için de ibadet ediyorlar Oysa onların işi daha zor değil mi? Bunu düşününce halime şükrediyordum Biz sıralarda oturup ders dinliyoruz Hele öğretmenlerim onlara daha çok kafam takılıyordu Oruçluyken ders anlatıyorlar, çocuklarla uğraşıyorlardı Demek ki sırf Allah rızası için ne olursa olsun oruç tutuyorlardı

Yine o eski heyecanlı günleri yaşayacağız Her akşam yine annemle teravih namazına gideceğim Bu sefer okul da yok Bol bol Kur’anı Kerim okurum İnşallah Rabbimiz günahlarımızı af eder, ibadetlerimizi de kabul eder

Ramazan ayı biz Müslümanlar için çok büyük bir fırsat Bu yıl varız ama gelecek yıl yaşamamıza garanti var mı? Rabbimizin bize farz kıldığı orucu gereğiyle yerine getirmeliyiz Bu ay sadece oruç değil diğer ibadetlerimizi ve davranışlarımızı gözden geçirmeliyiz

Hepinize iyi Ramazanlar

Sümeyye KAYMAZ

858,500Konular
982,393Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt