iltasyazilim
FD Üye
Hoş Kokulu Kabuklu Kavrulmuş Fındık Tarifi İçin Malzemeler
*Yaklaşık 2 kilo fındık
Hoş Kokulu Kabuklu Kavrulmuş Fındık Tarifi Yapılışı Fındıkları gazetenin üzerine alarak tek tek fazla ezmeden sert bir cisimle vurarak çatlatıyoruz Fırın tepsimize yerleştiriyoruz Eğer kabuklarından ayrılan olursa onları ayırt etmeden karışık bir şekilde yerleştiriyoruz 180 derece fırında 2025 dakika arası kavrulmaya bırakıyoruz Bir ara üstü kavruldukça karıştırarak alt üst ediyoruz Fırından çıkarıp soğutarak poşetliyoruz Nem almayan bir yerde muhafaza ederek istediğimiz zaman servis ediyoruz Çay yanlarında misafirlerinize de ikram edebileceğiniz bir çerez elde etmiş oluyoruz Kabuklarıyla kavurmamızdaki amaç kabuğu kavrulurken fındığımıza mis gibi bir koku vermesidir Bu fındığı marketlerde de bulmak mümkün fakat kendi kavurduğunuz fındık gibi taze ve ucuz olmayacaktır Bu Karadenizlilerin bildiği bir yöntemdir Ben genelde bu şekilde yaparak fındığı tüketirim Sizede tavsiye ederim Deneyeceklere kolay gelsin
*Yaklaşık 2 kilo fındık
Hoş Kokulu Kabuklu Kavrulmuş Fındık Tarifi Yapılışı Fındıkları gazetenin üzerine alarak tek tek fazla ezmeden sert bir cisimle vurarak çatlatıyoruz Fırın tepsimize yerleştiriyoruz Eğer kabuklarından ayrılan olursa onları ayırt etmeden karışık bir şekilde yerleştiriyoruz 180 derece fırında 2025 dakika arası kavrulmaya bırakıyoruz Bir ara üstü kavruldukça karıştırarak alt üst ediyoruz Fırından çıkarıp soğutarak poşetliyoruz Nem almayan bir yerde muhafaza ederek istediğimiz zaman servis ediyoruz Çay yanlarında misafirlerinize de ikram edebileceğiniz bir çerez elde etmiş oluyoruz Kabuklarıyla kavurmamızdaki amaç kabuğu kavrulurken fındığımıza mis gibi bir koku vermesidir Bu fındığı marketlerde de bulmak mümkün fakat kendi kavurduğunuz fındık gibi taze ve ucuz olmayacaktır Bu Karadenizlilerin bildiği bir yöntemdir Ben genelde bu şekilde yaparak fındığı tüketirim Sizede tavsiye ederim Deneyeceklere kolay gelsin