Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hoş Mu Erim (Hoşmerim )

Hoş Mu Erim (Hoşmerim )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hoş Mu Erim (Hoşmerim ) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kaymak
*45 yemek kaşığı tereyağ
*Aldığı kadar un kulak memesi kıvamında olacak

Şerbeti için;


*1 su bardağı şeker
*1, 5 su bardağı su

*
Hoş Mu Erim (Hoşmerim ) Tarifi Yapılışı Sevgili nefis yemek tarifi takipçileri sizlere benim çok sevdiğim bi tatlıyı hikayesiyle paylaşmak istiyorum Bu tatlıyı farklı farklı yapanlar var peynirli yapan Peynirsiz yapan Üzerine şeker veya bal dökerek yiyen yada şerbet dökerek yiyen var Bu tarifi seneler öncesi evine sürekli gittiğim çok sevdiğim bir ablam benim yanımda yapmıştı Malzemeleri az olsa da yapımı zahmetli ve sabır isteyen fakat bi o kadarda lezzetli olan bi tarif Tadını çok beğenmiştim Ondan sonrada hep kendim yapmaya başlamıştım Dün aniden canım çekince yaptım ve bunu da sizinle paylaşmak istedim Umarım denediğinizde sizde beğenirsiniz şimdi sizlere önce hikayesini sonra tarifini anlatayım
Rivayete göre askere giden evin erkeği uzun yıllar vatani görevini yaptıktan sonra huzurla, sevinçle, evine döner Canından çok sevdiği hayat arkadaşını birden karşısında gören kadın çok sevinir Yiğidine bir sofra kurmaya karar verir, fakat evde hazırda sunabileceği yiyecek yoktur Ne yapsam acaba diye düşünürken evde bulunan süt, un, tereyağ, şeker ve kaymakla bunları birbirine katarak bir tatlı pişirir Tencereye bakar, mis gibi kokuyor, göze de güzel gözüküyor; yaptığından memnun olur Acaba yiğidi beğenecek mi? Yaptığını yiğidine sunar ve biraz yemesini bekledikten sonra merakla “Hoş mu erim Hoş mu erim? diye sorar Kocası memnuniyetle “Hoş hoş diyerek karşılık verir Hoşmuerim tatlısı zamanla değişir hoşmerim höşmerim olur şimdi gelelim tarifimize 2 su bardağı sütü tencereye alıp içerisine kaymak koyalım Ben 2 yemek kaşığı koydum Süt ısınınca içerisine yavaş yavaş un ekledim Unu eklerken sürekli karıştıralım Dibini tutmasın ve topaklanmasın Kulak memesi kıvamında hamur olması lazım Tenceremizi ocaktan alıp yanmaz tavamızın içerisine tereyağımızı koyup eritelim Hazırladığımız hamuru tavamıza alıp çok harlı ateş olmadan kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim Hamurumuz piştikçe birbirinden ayrılacaktır Kavururken ben düz tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirdim iyice bulgur bulgur gibi olup birbirinden ayrılana kadar pişirelim Biz hamuru kavururken küçük bir tencereyede şekerle suyu koyup bikaçdakika kaynatalım İyice kızaran hamurumuzu düz bir tabağa yada borcama koyup üzerine ilk sıcağı gitmiş şerbeti döküp servis yapalım şimdiden kolay gelsin*AFİYET OLSUN
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt