Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Höşmerim ve çikolatalı un kurabiyesi tarifi!

Höşmerim ve çikolatalı un kurabiyesi tarifi!
0
193

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Ülkemizi 20 ’nin üstünde ülkede temsilcilik etmiş, uluslararası çoğu organizasyona imza atmış ve ulusal şef olarak ülkemize 36 madalya kazandırmış Chef ’s Table Mutfak Akademisi ’nin kurucusu Serkan Bozkurt bayram sofralarınız için Höşmerim ve Çikolatalı Un Kurabiyesi*tarifini öneriyor
Malzemeler
Höşmerim için
1 su bardağı süt (pişmemiş)
½ adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
16 akarsu kaşığı peynir mayası
1 tatlı kaşığı irmik
Un Kurabiyesi için
1 su bardağı un
3 yemek yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 dere kaşığı vanilin toz
Frambuaz Buzlaması için
50 gr frambuaz
1 akarsu bardağı su
1 yemek yemek kaşığı toz şeker
½ nehir kaşığı glikoz
¼ nehir kaşığı toz tarçın
Şeftali Sos için
½ adet şeftali
1 dere bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
12 adet karanfil
2 yemek kaşığı pralin
Hazırlanışı
Sütü kaynatıp ılıtın ve içerisine peynir mayasını atıp bir saat bekletin Mayalandıktan sonra bir tülbentten süzün, tencereye alın İçerisine toz şeker, yumurta sarısı ve irmiği ek edip, koyulaşıncaya değin pişirin
Un kurabiyesi için margarin, toz şeker, pudra şekeri ve vanilini bir kase içerisinde yoğurun, elde edip şekillendirip 180 derecede 25 dakika pişirin
Şeftaliyi kocaman parçalar halinde doğradıktan sonra su, toz şeker ve karanfil ile kaynatın, sonradan karanfilleri içerisinden alıp blenderdan geçirerek sos kıvamına getirin
Ağaççileği buzlaması için su, toz şeker, ahududu ve toz tarçını bir tencerede kaynatıp blenderdan geçirin Soğuyunca içerisine glikozu ek edin ve buzlukta dondurun
Un kurabiyelerinin üzerini pralin ile kaplayın
Sağlık olsun


Bayram coşkusunu yaşarken sofralarını renklendirip, midelerini hafif bir tatlı ile şenlendirmek isteyenler için bu alışılagelmişin dışındaki tadın tarifi ve detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz
 

Similar threads

Balıkesir yöresine ait olduğu bilinen ancak Çanakale ve Yozgat'ta da çok fazla yapılan Höşmerim tatlısı, ilk bakışta helva gibi görünse de içerisinde yer alan peynir mayası sayesinde adeta damaklarda iz bırakıyor. Yapımı biraz zahmetli olan höşmerim tatlısını evde denemek isteyenler için enfes...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler *1 çay bardağı irmik *1 çay bardağı toz şeker *2 çay bardağı süt *50 gram tuzsuz tereyağı *Yarım su bardağı tuzsuz eriyebilen peynir rendesi (dil peyniri, tel peynir vs de olur) Arzu ederseniz içine veya üzerine; *1 tatlı kaşığı hindistan cevizi *1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Balıkesir yöresine ait olduğu bilinen ancak Çanakkale ve Yozgat'ta da çok fazla yapılan Höşmerim tatlısı, ilk bakışta helva gibi görünse de içerisinde yer alan peynir mayası sayesinde adeta damaklarda iz bırakıyor. Yapımı biraz zahmetli olan höşmerim tatlısını evde denemek isteyenler için enfes...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Balıkesir yöresine ilişkin olduğu bilinen ama Çanakale ve Yozgat'ta da çok ziyade yapılan Höşmerim tatlısı, birinci bakışta helva üzere görünse de içerisinde yan alan peynir mayası sayesinde adeta damaklarda iz bırakıyor. Prodüksiyonu biraz zahmetli olan höşmerim tatlısını meskende denemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Beypazarı Usulü Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı süt kaymağı *3 su bardağı süt *100 gram tereyağ *1012 yemek kaşığı un Üzeri için; *Toz şeker Beypazarı Usulü Höşmerim Tarifi Yapılışı İlk olarak süt kaymağını, sütü ve tereyağı ocağın üzerine alıp altını yakın (Sütü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
858,496Konular
981,709Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt