nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Ülkemizi 20 ’nin üstünde ülkede temsilcilik etmiş, uluslararası çoğu organizasyona imza atmış ve ulusal şef olarak ülkemize 36 madalya kazandırmış Chef ’s Table Mutfak Akademisi ’nin kurucusu Serkan Bozkurt bayram sofralarınız için Höşmerim ve Çikolatalı Un Kurabiyesi*tarifini öneriyor
Malzemeler
Höşmerim için
1 su bardağı süt (pişmemiş)
½ adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
16 akarsu kaşığı peynir mayası
1 tatlı kaşığı irmik
Un Kurabiyesi için
1 su bardağı un
3 yemek yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 dere kaşığı vanilin toz
Frambuaz Buzlaması için
50 gr frambuaz
1 akarsu bardağı su
1 yemek yemek kaşığı toz şeker
½ nehir kaşığı glikoz
¼ nehir kaşığı toz tarçın
Şeftali Sos için
½ adet şeftali
1 dere bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
12 adet karanfil
2 yemek kaşığı pralin
Hazırlanışı
Sütü kaynatıp ılıtın ve içerisine peynir mayasını atıp bir saat bekletin Mayalandıktan sonra bir tülbentten süzün, tencereye alın İçerisine toz şeker, yumurta sarısı ve irmiği ek edip, koyulaşıncaya değin pişirin
Un kurabiyesi için margarin, toz şeker, pudra şekeri ve vanilini bir kase içerisinde yoğurun, elde edip şekillendirip 180 derecede 25 dakika pişirin
Şeftaliyi kocaman parçalar halinde doğradıktan sonra su, toz şeker ve karanfil ile kaynatın, sonradan karanfilleri içerisinden alıp blenderdan geçirerek sos kıvamına getirin
Ağaççileği buzlaması için su, toz şeker, ahududu ve toz tarçını bir tencerede kaynatıp blenderdan geçirin Soğuyunca içerisine glikozu ek edin ve buzlukta dondurun
Un kurabiyelerinin üzerini pralin ile kaplayın
Sağlık olsun
Bayram coşkusunu yaşarken sofralarını renklendirip, midelerini hafif bir tatlı ile şenlendirmek isteyenler için bu alışılagelmişin dışındaki tadın tarifi ve detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz
Malzemeler
Höşmerim için
1 su bardağı süt (pişmemiş)
½ adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
16 akarsu kaşığı peynir mayası
1 tatlı kaşığı irmik
Un Kurabiyesi için
1 su bardağı un
3 yemek yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 dere kaşığı vanilin toz
Frambuaz Buzlaması için
50 gr frambuaz
1 akarsu bardağı su
1 yemek yemek kaşığı toz şeker
½ nehir kaşığı glikoz
¼ nehir kaşığı toz tarçın
Şeftali Sos için
½ adet şeftali
1 dere bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
12 adet karanfil
2 yemek kaşığı pralin
Hazırlanışı
Sütü kaynatıp ılıtın ve içerisine peynir mayasını atıp bir saat bekletin Mayalandıktan sonra bir tülbentten süzün, tencereye alın İçerisine toz şeker, yumurta sarısı ve irmiği ek edip, koyulaşıncaya değin pişirin
Un kurabiyesi için margarin, toz şeker, pudra şekeri ve vanilini bir kase içerisinde yoğurun, elde edip şekillendirip 180 derecede 25 dakika pişirin
Şeftaliyi kocaman parçalar halinde doğradıktan sonra su, toz şeker ve karanfil ile kaynatın, sonradan karanfilleri içerisinden alıp blenderdan geçirerek sos kıvamına getirin
Ağaççileği buzlaması için su, toz şeker, ahududu ve toz tarçını bir tencerede kaynatıp blenderdan geçirin Soğuyunca içerisine glikozu ek edin ve buzlukta dondurun
Un kurabiyelerinin üzerini pralin ile kaplayın
Sağlık olsun
Bayram coşkusunu yaşarken sofralarını renklendirip, midelerini hafif bir tatlı ile şenlendirmek isteyenler için bu alışılagelmişin dışındaki tadın tarifi ve detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz