iltasyazilim
FD Üye
Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı toz şeker
*2 çay bardağı süt
*50 gram tuzsuz tereyağı
*Yarım su bardağı tuzsuz eriyebilen peynir rendesi (dil peyniri, tel peynir vs de olur)
Arzu ederseniz içine veya üzerine;
*1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 yemek kaşığı iri dövülmüş kabuksuz badem ekleyebilirsiniz
Höşmerim Tarifi Yapılışı Höşmerim gerçekten lezzetli ve hafif bir tatlı Balıkesire özgü bir tarihi var, bilmeyenimiz yoktur, tatlı kriziniz tutarsa hemen hazırlayabileceğiniz güzel bir alternatif Buyrun tarife;
Tereyağı ile irmik hafif pembeleşene kadar kavrulur, daha sonra şeker eklenerek 2 dk kadar daha karıştırıp sütümüzü ilave ediyoruz hemen rendelenmiş peynirlerimizi de ekleyip kıvamı koyulaşana kadar hafif hafif karıştırıyoruz, kıvamı olunca altını kapatıp kaselere paylaştırıyoruz, dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz, sıcak yenmesi gereken bir tatlı olduğu için hemen ikram etmeliyiz; )
Not: Tarifim 4 porsiyonluk dilerseniz kişi sayısına göre malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz; ), özellikle peynir tuzsuz olmalı yoksa yerken hafif rahatsızlık duyabilirsiniz, tatlı tuzlu karışık bir tat sevenler eriyebilen herhangi bir peynirleri tercih edebilirler: )
Afiyet şifa olsun
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı toz şeker
*2 çay bardağı süt
*50 gram tuzsuz tereyağı
*Yarım su bardağı tuzsuz eriyebilen peynir rendesi (dil peyniri, tel peynir vs de olur)
Arzu ederseniz içine veya üzerine;
*1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 yemek kaşığı iri dövülmüş kabuksuz badem ekleyebilirsiniz
Höşmerim Tarifi Yapılışı Höşmerim gerçekten lezzetli ve hafif bir tatlı Balıkesire özgü bir tarihi var, bilmeyenimiz yoktur, tatlı kriziniz tutarsa hemen hazırlayabileceğiniz güzel bir alternatif Buyrun tarife;
Tereyağı ile irmik hafif pembeleşene kadar kavrulur, daha sonra şeker eklenerek 2 dk kadar daha karıştırıp sütümüzü ilave ediyoruz hemen rendelenmiş peynirlerimizi de ekleyip kıvamı koyulaşana kadar hafif hafif karıştırıyoruz, kıvamı olunca altını kapatıp kaselere paylaştırıyoruz, dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz, sıcak yenmesi gereken bir tatlı olduğu için hemen ikram etmeliyiz; )
Not: Tarifim 4 porsiyonluk dilerseniz kişi sayısına göre malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz; ), özellikle peynir tuzsuz olmalı yoksa yerken hafif rahatsızlık duyabilirsiniz, tatlı tuzlu karışık bir tat sevenler eriyebilen herhangi bir peynirleri tercih edebilirler: )
Afiyet şifa olsun