Ünlü model ve oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, vergide usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle hakim önüne çıkmıştı. Tatlıtuğ'un davasının görüldüğü gün bir hakimenin oyuncu ile çekilmiş fotoğrafını paylaşması, çevre medyanın gündemine oturdu. HSK, Tatlıtuğ hakkında inceleme başlattı.
HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, oyuncu ve model Kıvanç Tatlıtuğ'un, yargılandığı adliyede bir hakime ile fotoğraf çekilmesi konusu hakkında konuştu. Yılmaz, "Hakim ve sinema yıldızının çevre medyada mekan alan fotoğrafı üzerine başlatılan incelemede birinci saptanan resmi gerçek, ilgilinin yargılandığı duruşmanın 13. Asliye Ceza Duruşması olup, fotoğrafta taraf alan hakimin 12.Asliye Ceza Duruşması hakimi olduğudur." açıklamasında bulundu.
Yılmaz başkaca, Ttalıtuğ ile çekildiği fotoğrafı içtimaî medya hesabında paylaşan hakimenin, bu fiilinin, bir disiplin cezası gerektirip getirmeyeceğinin tartışılacağını ve değerlendirmenin, Yargı Etiği Bildirgesi'nde kabul edilen unsurlar doğrultusunda yapılacağı belirtildi.
'FOTOĞRAF HAKKINDA İNCELEME KARARI'
Ünlü oyuncu ve model Kıvanç Tatlıtuğ, geçersiz fatura düzenleme, vergide usulsüzlük yapmak üzere münasebetlerle hakim önüne çıkmıştı. Davanın görüldüğü gün, bir hakime ile çekilmiş olduğu fotoğraf, içtimaî medyanın gündemine oturdu. Vukuat üzerine HSK, hakime ve fotoğraf hakkında inceleme başlattı.
Hususla ilgili olarak Kıvanç Tatlıtuğ'dan açıklama geldi. Tatlıtuğ, açıklamasında, "Fotoğraftaki hakim, benim davama bakan hakim değildir. Kamuoyunu bilgilendirmek isterim." sözlerini kullandı.
İŞTE O PAYLAŞIM;
5 YILA KADAR MAHPUS İSTEMİ
Vergide usulsüzlük yaptığı savıyla yargılanan model ve oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, hakim önüne çıktı. 5 yıla kadar mahpusu istenen Tatlıtuğ, hem kendisinin hem de devletin mağdur edildiğini argüman etti.
2017 yılında vergi müfettişlerinin yaptıkları, ‘bağımsız model ve modellerin faaliyeti' teftişinde, Tatlıtuğ'un ismine 2012-2013 yılları arasında satışa dayanmayan düzmece faturaların düzenlendiği ortaya atıldı. Müfettişler Tatlıtuğ hakkında, vergi kaçırmak ve uydurma fatura düzenlemek kabahatlerinden ötürü İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'na bir ihbar gerçekleştirdi. Savcılık tarafından Tatlıtuğ hakkında dava açıldı.
İstanbul Anadolu Asliye Ceza Duruşması'nda görülen dava duruşmasına Kıvanç Tatlıtuğ, avukatı ile birlikte katıldı. İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Küme Başkanlığı'nı ise temsilen kurum avukatları bulundu.
"HEM BEN HEM DEVLETİM MAĞDUR EDİLDİK"
Tatlıtuğ, hakime şu açıklamalarda bulundu:
"Mali müşavirim hengamında her ay bana profesyonel hizmet karşılığında fatura kesti. Kendisine banka yoluyla, resmi olarak şu an yargılanmakta olduğunum faturalar ölçüsünün çok üstünde ödeme yaptım. Gelir defterime bu ödemeleri işlememiştir. Kendisinden de dolandırıcılık suçlamasıyla şikayetçi oldum."
"Adı Erdal Doğan'dır. Denetlemeye kadar kendisi sıradan bir hayat yaşıyordu. Bu vukuat ortaya çıkınca kaçtı ve nerede olduğunu bilmiyorum. Hakkında hata duyurusunda bulundum. Benim üzere sanatçı arkadaşlarımı da bu halde mağdur etti. Hem ben hem devletim bu nedenle mağdur olduk."