Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Huawei CEO'sundan Google'a: 800 Milyon Kullanıcı Kaybettiniz

Huawei CEO'sundan Google'a: 800 Milyon Kullanıcı Kaybettiniz
0
121

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
huawei-nin-ceo-su-google-a-seslendi-tebrikler-800-milyon-kullanici-kaybettiniz-1561558009.jpg

ABD Yöneticisi Trump, Huawei’nin bir güvenlik açığı oluşturabileceği gerekçesiyle firmaya yasaklar getirmişti. Bu yasaklar sonucunda ABD’li firmalar, Çinli üretici ile iş birliği yapamıyordu. Haliye Google da bu yasaktan etkilendi.

Huawei telefonlarda Android işletim sistemi kullanılıyordu. Android’in ardında ise Google var. Google, ABD menşeli bir firma olduğu için hizmetlerini Huawei’ye sunamıyor. Haliyle Huawei bir alternatif bulmak zorunda, çünkü yerküre üzerinde 1 milyara yakın kullanıcısı var.

09c1d0b2c2f5561b547272add0662a17b183f15c.jpeg

Trump idaresinin verdiği karara karşı ABD’li teknoloji üreticileri de lobi faaliyetleri yürütüyorlar. Böylelikle yine Huawei’ye ve Çin’e parça/ürün/hizmet satabilecekler. Google da bu firmalardan biri. Google’ın eforlarından yola çıkan Huawei kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, CNBC’ye verdiği röportajda bu hususa değindi. 

Huawei’nin Android’i bırakması halinde Google’ın işlerinin de karışacağını söyleyen CEO, firmanın 700-800 milyon kullanıcı kaybedeceğini söyledi. Google ve Huawei’nin her devir ortak ilgileri olacağını söyleyen Zhengfei, yasağın devamı durumunda Google’ın da değerli nispette kullanıcı kaybedeceğini belirtti. 

21541477e61b51d111bc1ce90e26f7a59307647a.jpeg

Çinli teknoloji devi, Google’ın Android’inin tarafını alması için yeni bir işletim sistemi bulmaya çalışacak. Firma, HongMeng isimli bir işletim sistemi geliştiriyor. Bu işletim sisteminin Ekim 2019’da yayınlanabileceği söyleniyor. Firma, pek çok memlekette HongMeng isminin telifini alıyor. Bu alternatifte Çinli üreticinin tatbik desteği konusunda çok önemli yatırım yapması gerekecek.

Firmanın bir öbür alternatifi ise 900 bin kadar tatbike sahip olan Aptoide kullanmak üzere gözüküyor. İşletim sistemi halihazırda kullanılıyor.

858,461Konular
981,114Mesajlar
29,529Kullanıcılar
peaceSon üye
Üst Alt